LIGE NU:

Fyringsvarsel: Ansatte på Siemens i Aalborg frygter for fremtiden

Mandag meddelte vindmølleproducenten Siemens Gamesa, at 600 medarbejdere skal fyres i Danmark.

Det er ikke mere end tre måneder siden, at vindmølleproducenten Siemens Gamesa fyrede over 400 ansatte fra sin fabrik i Aalborg. Men mandag varslede Siemens endnu en fyringsrunde, hvor 600 medarbejdere i Danmark skal afskediges. 

Det bekymrer fællestillidsmand på Siemens Gamesa, Thomas Fischer.

- Folk er skrækslagne. Mine kollegaer har det skidt. Det er ikke sjovt det her. Nu er det tredje gang inden for et år, at der skal fyres i virksomheden, siger Thomas Fischer.

3F frygter et mættet jobmarked

Det er endnu uvist, hvor i Danmark der skal nedlægges 600 stillinger, men der er ingen garanti for, at Aalborg går fri, bare fordi fabrikken har fyret medarbejdere to gange i løbet af det sidste år.

Det er indtil videre gået godt med at få de tidligere medarbejdere fra Siemens Gamesa i nyt job, fortæller man hos 3F i Aalborg. Men her er man ikke sikker på, at der kan blive ved med at dukke nye stillinger op andre steder.

- Vi frygter, at jobmarkedet er ved at være mættet. Hvis der bliver fyret nogen på Aalborg-fabrikken, kommer der til at gå lang tid, før de kommer i job. Der skal ske noget ekstraordinært, for at de finder et arbejde, siger Benny Vinther Jensen, gruppeformand for Faglig Industri, 3F. 

Hovedparten ender i job

Omvendt ser man mere positivt på fremtiden for eventuelle fyrede Siemens-medarbejdere hos jobcentret i Aalborg, fortæller jobcenterchef Jesper Dahlgaard.

- Det er lykkedes rigtig godt med at få de tidligere medarbejdere i nye jobs, og Siemens-medarbejdere er i høj kurs hos andre virksomheder. Det kan godt være svært at finde et job inden for den samme branche, men medarbejderne kan omskoles inden for andre grene, siger Jesper Dahlgaard og fortsætter.

- Vi har skabt 5.000 jobs i Aalborg over to år, så der er en stor jobomsætning.

Siemens Gamesa ledelse og tillidsrepræsentanter mødes i morgen for at diskutere, hvor i landet de 600 stillinger skal nedlægges. Fyringerne skal være forhandlet på plads inden for de næste 21 dage. 

Det er kun tre måneder siden, at vindmølleproducenten Siemens Gamesa fyrede over 400 ansatte fra deres fabrik i Aalborg. Men nu varsler fabrikken en ny fyringsrunde, og det kan endnu engang gå ud over Aalborg