Planerne om at opføre 66 havvindmøller på 200 meters højde ud for Sæby er parkeret af regeringen. Nu vil SF i Frederikshavn have dem på dagordenen igen. Foto: Siemens

Siemens fyrer op mod 600 danske ansatte

Det er endnu for tidligt at sige, om de kommende fyringer vil ramme Aalborg, som allerede har fyret næsten 450 medarbejdere i en sparerunde i år.

600 danske job hos vindmølleproducenten Simens Gamesa er i fare. Det meddeler virksomhedens pressechef til TV MIDTVEST, efter det for en uge siden blev meldt ud, at i alt 6000 ansatte i 24 lande skal spares væk.

I Nordjylland er Aalborg hjemsted for Siemens-produktion, og tidligere i år sagde vingefabrikken her farvel til 446 medarbejdere. Om denne fyringsrunde får betydning for Aalborg, må tiden dog vise.

- Det er for tidligt at sige, hvorhenne de her fyringer kommer til at ramme. Det er genstand for de forhandlinger, der pågår nu, siger pressecehf Rasmus Windfeld til TV MIDTVEST. 

Læs også Siemens vingefabrik fyrer 600 medarbejdere i Aalborg

I alt har Siemens Gamesa 27.000 ansatte rundt om i verden. I Danmark er der 6600 ansatte, og det antal skal nu reducere med cirka 10 procent. 

Fyringerne vil foregå i finansåret 2018, der løber frem til oktober næste år.

Foruden Aalborg har Siemens afdelinger i Brande, Vejle og Esbjerg. I løbet af de kommende uger, skal Hovedsamarbejdsudvalget, HSU, sammen med Siemens-ledelsen forhandle på plads, hvem, hvor og hvordan der skal fyres. 

Læs også Siemens-fyringer: 154 medarbejdere redder jobbet