Gymnasieelever nedlægger undervisningen: - Man presser os ud i flere sabbatår
Tavlerne er tomme på mange af landets gymnasier i dag tirsdag.
Det er de, fordi gymnasieelever protesterer mod regeringens planer om at afskaffe det sjette SU-år.
Også på Aalborghus Gymnasium nægter størstedelen af gymnasieeleverne i dag at modtage undervisning.
- Som elevråd må vi ikke opfordre folk til at blive hjemme, så derfor opfordrer vi i stedet eleverne til at følge deres almindelige skema og låse dørene til lokalerne, så lærerne ikke kan komme ind, fortæller elevrådsforperson og elev i 2.g på Aalborghus Gymnasium Louise Ulsted Jensen.
Presser de unge mere
Hun er ikke i tvivl om, hvorvidt afskaffelsen af det såkaldt fleksible SU-år er en god idé.
- Det er allerede tydeligt på vores gymnasium at se, vi er en generation i kæmpe mistrivsel, og vi bliver kun mere pressede af det her.
Det sjette SU-år gør, at man for eksempel én gang kan skifte bachelor indenfor et år og stadig modtage SU under hele uddannelsen på en anden fem-årig universitetsuddannelse.
- Regeringen vil have os hurtigt ud på arbejdsmarkedet, men med det her presser man os ud i flere sabbatår, fordi vi kun får ét skud i bøssen, lyder det fra elevrådsforpersonen, der fortsætter:
- Det valg, regeringen vil have os til at tage, virker som pest eller kolera.
Mens gymnasieelever og andre studenterorganisationer samles klokken 13 til 15 på Christiansborg Slotsplads for at demonstrere, bliver eleverne fra Aalborghus Gymnasium hjemme i Aalborg og støtter op.
Er en nedlægning af undervisningen en hel dag den rette måde at protestere på?
- Det er det, vi kan gøre for at blive hørt. Jeg tror ikke, at et læserbrev eller et Instagram-opslag vil nå ligeså langt ud. At vi er mange gymnasier, der gør det sammen, hjælper også, for så viser vi, at vi er mange, der synes, det her er en dårlig idé, afslutter Louise Ulsted Jensen.