Efter fem års opsejling: AAU viser nyt hus frem

Mandag kunne Aalborg Universitet vise planerne for deres nye Science and Innovation Hub frem, ved en Grundstensnedlæggelse for det nye hus. En innovativ bygning der skal huse studerende og opstartsvirksomheder.

Efter fem års arbejde kunne Aalborg Universitet mandag endelig vise planerne for deres nye bygning frem, og i forbindelse med en Grundstensnedsættelse, tage de første skridt mod etableringen af det nye innovative Science and Innovation Hub.

Et år i coronavirussens tegn

Som en del af grundstensnedlæggelsen blev en helt særlig mindekasse samlet. Kassen skulle symbolisere året 2020, og indlejres i selve bygningen som et fremtidigt minde.

- Og hvad var spændende ved 2020? Det står jo i coronaens tegn, så der kom selvfølgelig et mundbind i. Derudover kom projektplanen for bygningen ned og statsministerens berømte tale, da hun lukkede Danmark ned den 11. marts, også ned i kassen. Uddannelses- og forskningsministeren havde bragt en lille flaske CO2 med, fordi det i virkeligheden handler om at finde løsninger på Danmarks og verdens udfordringer med det store aftryk af CO2-udledning, som vi skal have minimeret med den grønne dagsorden, fortæller Rektor for Aalborg Universitet Per Michael Johansen.

Den næste Steve Jobs

Huset er bygget op af rum, som de studerende kan få tildelt. Rummene kaldes for garager, inspireret af tanken om, at mange af de helt store virksomheder, eksempelvis Apple og Microsoft, er startet hjemme i forældrenes garage.

- Når de unge kommer med en god idé, som vi tror kan blive til en virksomhed, får de tildelt en garage. Her kan de arbejde med deres opstart og opstartsidéer, fortæller Per Michael Johansen.

Alt i alt er Rektor, Per Michael Johansen, begejstret over dagens gang, og beskriver det som en glad dag, der peger frem imod det universitet har behov for, nemlig denne bygning, men også et øget fokus på at blive mere modige og turde satse på flere ting.

- Vi byder som universitet ind på den samfundsdagsorden, hvor vi skaber flere virksomheder, der er skalerbare, og ikke alene skaber arbejdspladser til dem, der har startet den, men også som gerne skulle vokse op og blive arbejdspladser for rigtig mange andre, lyder det fra Per Michael Johansen om universitets forventninger til det nye hus' mange muligheder.


Seneste nyt

fra Nordjylland