LIGE NU:

Kent Nielsen: Vidste ikke hvor langt det kunne bære

AaB's guldtræner Kent Nielsen var ikke selv klar over, hvor langt processen ville bringe nordjydernes spillere

Fra en forventet placering i den tunge ende af tabellen til et dansk mesterskab. Det er status for AaB, der søndag kronede titlen med en 1-0-sejr hjemme over AGF i guldfesten i Aalborg.

Processen op til guldet har været lang, og træner Kent Nielsen har ikke hele tiden vidst, hvor langt processen kunne bære nordjyderne.

- Vi har hele tiden taget små skridt i en retning, vi ikke helt selv var bevidste om hvor ville føre os hen. Men vi har hele tiden lavet små justeringer hen mod der, hvor vi er nu, siger Kent Nielsen.

- Derudover må jeg nævne det hårde arbejde. Folk siger det er en kliché, men det hænger sammen med virkeligheden her. Spillerne har været enormt dygtige på hele den her lange ved vi er kommet.

- Spillerne har været dygtige til at være på, de har været dygtige ved hver eneste træning og de har hele tiden været fokuserede på at blive bedre. Når man så også husker på, at de er enormt dygtige fodboldspillere, har man opskriften, siger Nielsen.

Presset fra omverdenen er blevet øget gennem foråret, men spillerne har svaret igen på fornem vis.

- De nye udfordringer, der hele tiden er kommet, først og fremmest med de gode sportslige resultater, har spillerne været knivskarpe til at håndtere, siger træneren.

- Vi har snakket meget om det med at være i nuet og bruge energi på det, frem for at bruge energi på drømmene. Det har været afgørende for os.

AaB har ikke været meget for officielt at melde forventninger ud i løbet af sæsonen, men internt har Kent Nielsen og den sportslige ledelse hele tiden arbejdet med forskellige mål.

- Vi har hele tiden været klare i de interne forventninger, vi har til spillerne. Det har de responderet rigtig fint på, så vi har kunnet tage de små skridt i den rigtige retning, siger Nielsen.

- Spillerne har udviklet sig. Da vi spillede pokalfinale havde vi tre spillere i startopstillingen, som havde prøvet noget lignende før. Otte spillere vidste vi ikke hvordan ville reagere, men alle eksploderede og løftede deres niveau.

- Den evne har vi, og det er kunsten at kunne fastholde det. Det bliver vi udfordret på i den kommende sæson.