Køreskoleelev på glatis: - Der skal meget til for, at vi ikke kører

Snevejret har igen onsdag ramt Nordjylland. Men det har ikke stoppet køreskoleelev Karoline Kristensen og lærer Jacob Myrhøj fra at tage en køretime.

- Vi skulle op ad en meget glat bakke, som var meget stejl. Det var lidt svært.

Det siger køreskoleeleven Karoline Kristensen, om noget de fleste nok har oplevet i deres tidlige køreår - og det kan være svært nok i tørt vejr.

Men hun tog den i snevejr med glatte veje, og det giver sine udfordringer.

- Det var lidt udfordrende, men jeg synes, det er dejligt at opleve, så lærer man det. Det var som om, at hjulene stopper og glider lidt. Man kan mærke det i bilen. 

Det var også lidt nervepirrende for den unge elev, som også blev lidt bange, når bilen gled i det glatte fører.

- Men jeg synes, det er trygt som elev at prøve det af, siger Karoline Kristensen og tilføjer, at hun nok ikke er bange for at køre i det glatte vejr næste gang. 

Køreelev snevejr
Foto: TV2Nord

Kører i (næsten) al slags vejr

De fleste med kørekort husker formentlig også tiden på glatbanen, som Karoline Kristensen nu får lov til at opleve ude på de rigtige veje.

Men kørelærer Jacob Myrhøj har ikke nogle betænkeligheder ved at sende elever ud i næsten al slags vejr. Også når det er knap så galt med glatte veje i Aalborg.

- Jeg har været ude i kørelektioner, hvor vi har kørt med fem kilometer i timen igennem snedriver. Så der skal meget til. Hvis myndighederne siger, at nu skal I blive hjemme, så bliver vi hjemme. Men ellers skal der meget til for, at vi ikke kører, siger Jacob Myrhøj.

Han forklarer, at han netop sidder klar, hvis køreeleven skulle få brug for det. 

- Hvis eleven nu kommer for hurtigt frem mod et kryds, så skal vi jo være klar til at reagere på det. Vi skal være lidt længere forud, end vi plejer at være, fortæller han.

Det er også godt, at eleverne kommer ud i det her vejr, men der er også en del elever, som ikke ønsker at tage det om vinteren med risikoen om glatte veje. 

- Men det er jo fint at lære det under nogle trygge forhold. Jeg er jo klar til at gribe ind, hvis der er et eller andet, der bliver farligt. Så på den måde kan man sige, at det er jo sikkert nok. Jeg synes, det er en god idé også at køre om vinteren.


Seneste nyt

fra Nordjylland