Kommune har nu papir på at være børnevenlig
Foto: Jesper Bo Winther / TV2 Nord
Aalborg får som den anden kommune i landet stemplet som børnevenlig kommune.
"Børn skal ses, ikke høres."
Sådan lyder en gammel talemåde, men i Aalborg Kommune har de ikke tænkt sig at leve op til den. Tværtimod. Kommunen vil fremover forsøge at høre børnene så ofte som muligt.
Aalborg Kommune har gennem de seneste tre år arbejdet på at gøre en ekstra indsats for, at børn og unge bliver inddraget og hørt i det, der vedrører deres liv. Målet er at gøre Aalborg Kommune til et godt sted at leve for børn og unge.
Det øgede fokus på børnene munder ud i, at Aalborg Kommune som den anden kommune i Danmark får certifikat på at være børnevenlig kommune.
- Aalborg Kommune har gjort meget for at inddrage børn og tage dem alvorligt i rigtig mange processer - blandt andet med et ungebyråd og ved at involvere børn, når der skal ansættes pædagoger i børnehaver, siger Susanne Dahl, som er generalsekretær i UNICEF Danmark.
- Betyder helt ubeskriveligt meget
'Børnevenlig Kommune' er et globalt UNICEF-initiativ, hvis formål er at integrere børns rettigheder i lokalpolitiske vedtægter, beslutninger og projekter. Billund Kommune blev i 2020 den første børnevenlige kommune i Danmark.
Søndag fik Aalborg Kommune overrakt det synlige bevis på titlen i forbindelse med FN's børnekonventions fødselsdag.
- Det betyder helt ubeskriveligt meget at blive certificeret, fordi vi har arbejdet på at blive en børnevenlig kommune i de seneste tre år, siger Sara Aaby Tvilling Larsen, som er forkvinde for Aalborg Ungebyråd.
For at blive ved med at være og hele tiden blive mere børnevenlig vil Aalborg Kommune fremover indtænke og inddrage børn både i projekter, hvor det giver sig selv, og hvor man ikke hidtil har tænkt børn ind. Det kan for eksempel være i forhold til at skabe sikre skoleveje , lave affaldssortering eller bygge skoler.
- Der er lang vej forude, men jeg fornemmer, at byrådet er villige til at arbejde sammen med os for at gøre Aalborg til en god kommune for børn og unge, siger Sara Aaby Tvilling Larsen.