Kommunistisk teater i bussen gennem Aalborg

Nyt teaterstykke foregår i en bus, der kører gennem Aalborgs gader, mens skuespillere sørger for underholdningen.

I næste uge har Aalborg Teater premiere på et nyt stykke, der bryder med stort alt, hvad man forbinder med Teater. 

Der er ingen scene, ingen teatersal og ingen bestilte drinks i pausen. I stedet foregår Drømmefabrikken i en harmonikabus, hvor to skuespillere guider teatergæsterne gennem 70’ernes kommunistiske miljø i Aalborg.

- Det er meget spændende. Der kan ske lidt af hvert i den her bus. Det er jo en drømmefabrik, så alt kan ske, fortæller skuespillerne Thomas Kristian Bek og Marcus Gad Johansen fra Aalborg Teater.

Vil have teatret ud i virkeligheden 

Drømmefabrikken foregår i en harmikabus, der kører gennem Aalborgs gader, mens vi får historien om Kommunistisk Forum i Aalborg i 1970’erne. 

TV2 Nord er med på en af forestillingens prøver. 

- Vi er kommet mere over i, at vi er en slags guider. Et slags bindeled mellem 70’erne og fremtiden, og så sker der nogle ting undervejs, som måske vender lidt op og ned på det hele, siger Thomas Kristian Bek og Marcus Gad Johansen til TV2 Nord, da vi interviewer dem i bussen.

Der er plads til cirka 60 teatergæster i bussen. Kun lidt færre end der normalt kan være på Aalborg Teaters lille scene. Aalborg Teaters direktør Hans Henriksen er selv instruktør på stykket.

- Det handler om at få teatret ud i byen. Til at være i byen, og være en del af bylivet. Være til stede i bylivet, og at man kan se os, påpeger direktør Hans Henriksen.

Gamle kommunister er med bussen

Undervejs i stykket stopper bussen på udvalgte steder, hvor der foregår forskellige optrin. Med i bussen er også et par tidligere medlemmer af Kommunistisk Forum fra 70’erne.

- Det var en god tid, og der var gang i den, og når er gang i noget, så sker der også noget. Det er jo ikke i de døde perioder i historien, hvor der sker noget. Det er de der brudflader, som er interessante, siger en af de tidligere medlemmer, Henning Olesen.

Skuespillerne med hovedrollerne i stykket er begge født i 90’erne. Langt væk fra kommunismen 20 år tidligere.

- Egentlig handler det mere om at være til stede og formidle information uden al for meget hurlumhej, fordi det er så spændende, det der sker udenfor lige pludselig. Når man kigger ud, når man kører bus, så er det som om virkeligheden bliver fiktion på en eller anden måde, mener skuespillerne Thomas Kristian Bek og Marcus Gad Johansen.

Stykket Drømmefabrikken har premiere på torsdag den 4. maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland