Foto: Per Frank Paulsen

Krisen i Aalborg Kongres & Kultur Center mærkes i hele Aalborg

Mange dele af samfundet er ramt økonomisk hårdt i takt med, at coronapandemien stadig raser. En af Aalborgs store kulturspilleres mange aflysninger mærkes, som direkte følge, i resten af byen.

Aalborg Kongres & Kultur Center er blot én af de mange kulturinstitutioner, der er hårdt økonomisk ramt, som følge af coronapandemien.

Almindeligvis afholder huset i omegnen af 1800 arrangementer på et år med cirka 600.000 besøgende, men grundet den økonomiske påvirkning pandemien har medført, har huset måttet aflyse to-tredjedel af deres arrangementer hen over året. 

Som direkte følge af Aalborg Kongres & Kultur Centers mange aflysninger har det betydet store økonomiske tab for resten af turismebranchen i Aalborg.

- Arrangementerne, huset holder, betyder, at cirka 50 dage om året fylder vi alle de værelser, der er i Aalborg. Det har en afledt effekt i Aalborg på cirka 400-500 millioner kroner på et normalt år, hvilket vil sige, at det er 200-300 millioner kroner, der ikke kommer ud i Aalborgs restaurations- og hotelbranche, lyder det fra direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center Nicolaj Holm.

Læs også ”Sygt Sundt Teater” endelig klar til at komme ud over scenekanten

Har nedlagt en femtedel af deres stillinger

- Vi er nede med cirka 50-60 procent af vores omsætning i år. Det har været træls at stå med et år, der tegnede til at blive det bedste år nogensinde i husets historie, hvor vi nu må erkende, at det bliver tæt på at være et af de dårligste, fortæller Nicolaj Holm.

I forbindelse med det store økonomiske tab, har Aalborg Kongres & Kultur Center måttet nedlægge en femtedel af deres stillinger, svarende til 12 medarbejdere.

03:18 Luk video