Seneste nyt:

Kritik af Færdselsstyrelsen: Chaufførkort til taxa trækker i langdrag

Aalborg Taxa mangler chauffører, men ventetid spænder ben for at få nyuddannede bag rattet.

Hos Aalborg Taxa er de godt trætte af at vente på Færdselsstyrelsen. De mangler 30 ekstra chauffører for at kunne følge med efterspørgslen. Men selvom der står nyuddannede klar til at køre, så må de vente på grønt lys fra Færdselsstyrelsen.

Én af dem er Christian Jacobsen, som for godt seks uger siden bestod alle syv prøver som afslutning på sit kursus som taxachauffør. 

quote Vi har kunderne. Men vi har for få chauffører til at servicere dem.

Michael Larsen, vognmand ved Aalborg Taxa

Han vil rigtig gerne i gang, og Aalborg Taxa har et job parat til ham. Alligevel kan der gå lang tid, inden han får den endelige tilladelse til at sætte sig bag rattet i taxaen.

- Jeg har sendt ansøgningen ind. Jeg aner ikke, hvornår kortet kommer, så jeg kan bare gå og vente, siger nyuddannede Christian Jacobsen.

Kunder må vente

Ventetiden går også ud over vognmændene, som ofte må lade kunder vente på en taxa, fordi der ikke er chauffører nok.

- Vi har kunderne. Men vi har for få chauffører til at servicere dem. Lige nu har vi aftaler med ni nyuddannede, som er klar til at komme ud at køre. De mangler blot deres chaufførkort fra Færdselsstyrelsen, og det kan der sagtens gå lang tid med, siger Michael Larsen, vognmand ved Aalborg Taxa, som videre fortæller, at sagsbehandlingstiden af og til også overskrider styrelsens egne frister.

- Ærgerligt

Færdselsstyrelsen deler ansøgninger om chaufførkort op i tre kategorier. 92 procent af ansøgningerne kan behandles som ikke-komplicerede sager og har en maksimal sagsbehandlingstid på otte uger. 

Seks procent er lettere komplicerede ansøgninger tager minimum fire måneder at behandle. To procent af ansøgningerne er særligt komplicerede og tager minimum seks måneder at afslutte.

- Det er ærgerligt, at det skal tage så lang tid. Mens jeg venter på kortet, skal jeg jo efter reglerne søge job. Pludselig får jeg måske tilbudt et arbejde, og så er mit taxakursus jo spildt, siger Christian Jacobsen.

Svar fra Færdselsstyrelsen til TV2 Nord

Vognmanden i Aalborg ærgrer sig også. Både over at gå glip af omsætning men også over at måtte lade kunder vente på en taxa.

- Jeg synes, at man skal indføre et midlertidigt chaufførkort, som udstedes, når man har bestået uddannelsen. Så kan vi få dem ud af køre med det samme, siger Michael Larsen. 


steem korsgaard

Boligejere føler sig straffet og til grin for at have sparet på varmen

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

steem korsgaard

Boligejere føler sig straffet og til grin for at have sparet på varmen

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

Til forsiden

Til forsiden