01:47

Folk stod lørdag morgen i kø for at komme ind på kunstmessen North på den gamle spritfabrik i Aalborg.

Kunstmessen "NORTH"

Visionen for Spritten oppefra."Cloud City" er navnet på Bjarke Ingels, BIG del af projektet. Til Højre ser man Tomás Saracenos værk, som man skal kunne gå inde i.

1 af 5

Kunstmesse på "spritten" skabte kø fra morgenstunden

Kunstmessen "North" på den gamle Spritfabrik i Aalborg, matcher visionerne for stedet. Visioner der er kommet et skridt nærmere virkelighed.

Folk stod i kø lørdag morgen, da kunstmessen "North" åbnede dørene for anden dag på den gamle spritfabrik i Aalborg. 

Store bededag, var messens første åbningsdag og her var der omkring 2500 mennesker, der kom forbi den gamle hal på spritfabrikken. Kunstmessen huser en række gallerister, med arrangør Kent Wolfsen i spidsen.  

- Jeg synes Aalborg trænger til et frisk pust, med mere kunst, flere gallerier og flere oplevelser for publikum, Lyder det fra ejeren af Galerie Wolfsen i Aalborg.

Og kunstmessen er da også et frisk pust i retningen af, de drømme, direktør Martin Nielsen har for stedet.

Nielsen har optionen  på at omdanne den gamle fabrik og planen er at gøre den fredede fabrik til en bydel, dedikeret til kunst og kultur. Her skal være hotel og boliger, tegnet af Bjarke Ingels, BIG og Aalborg Teater har planer om at flytte til området. Der skal være marked og restauranter, og så skal der være en international kunsthal, hvor der blandt andet skal være en kæmpe skulptur på den ene facade.  

Aalborg Kommune har givet tilsagn om, at de vil støtte kunsthallen, hvilket betyder at projektet er kommet et skridt tættere på at blive til noget. Hvis det er op til Martin Nielsen er det ikke sidste gang, der er kunst på "Spritten".

- Hvis det står til mig. så bliver det slet ikke sidste gang. Vi håber på en stor artcenter hernede,  på omkring et par tusinde kvadratmeter med det store Saraceno-værk (Cloud City red.), og jeg håber selvfølgelig, at vi kan gentage noget som det her, siger Martin Nielsen, med hentydning til "North".

Næste skridt mod at få Spritten på det kunstneriske verdenskort, er at søge fonde til at finansiere det store kunstværk.