Foto: Rotorhead/freeimages.com

To mænd indrømmede besiddelse af 850 gram kokain

To mænd fra Aalborg-området har torsdag modtaget lange fængselsstraffe for besiddelse af kokain.

To mænd fra Aalborg-området på 36 og 37 år er torsdag blevet idømt henholdsvis fire års fængsel og tre år og tre måneders fængsel for besiddelse af omkring 850 gram kokain, som de havde til hensigt at sælge.

De to mænd blev anholdt den 3. marts i forbindelse med at betjente fra Nordjyllands Politi fandt omkring 800 gram kokain i den 37-årige mands lejlighed midt i Aalborg.

- Den 36-årige er bagmanden i den her sag og han fik så den 37-årige til at opbevare stofferne i et pengeskab i sin lejlighed, fortæller specialanklager Kim Kristensen, der havde sagen for Retten i Aalborg torsdag.

Sagen blev kørt som en såkaldt tilståelsessag og omhandlede to forhold. De to mænd blev nemlig både dømt for at sælge omkring 50 gram kokain og for at opbevare de førnævnte 800 gram.

- Straffen falder meget godt i overensstemmelse med praksis på området, og dommeren valgte også at følge min indstilling om mindst fire års ubetinget fængsel til den 36-årige, fortæller Kim Kristensen.

Den 36-årige forklarede i retten, at det var i forbindelse med sin tilknytning til festmiljøet i Aalborg, han var kommet i besiddelse af den store mængde kokain.

Den 37-årige modtog dommen mens den 36-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

De skal nu begge tilbage til deres celler i arresten. Her har de siddet siden de blev varetægtsfængslet i marts, og de skal forblive der indtil deres afsoning kan begynde.