Seneste nyt

fra Nordjylland

Massiv efterforskning i gang: Mobil politistation kommer til område ramt af skyderi

Nordjyllands Politi er fortsat i gang med en massiv efterforskning efter et skyderi i Lyøgade i Aalborgs Øgadekvarter fredag aften.

Det oplyser vagtchef Morten Axelsson.

De to mænd, som blev set flygte fra gerningsstedet i ukendt retning er fortsat på fri fod. 

Og efter nattens efterforskning arbejder politiet udfra en teori om, at de to mænd i dagene op til skyderiet flere gange er blevet set i området.

- Og det er nu vores opfattelse, at de to mistænkte mænd, som vi har efterlyst tidligere, flere gange har befundet sig omkring gerningsstedet, dvs. omkring Lyøgade, Samsøgade og Drejøgade, i dagene op til forbrydelsen, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Mobil politistation kommer til Lyøgade

Derfor mener politiet, det er muligt, at beboere og borgere i området har set det noget umage par, der har en højdeforskel imellem dem på 20 centimeter.

Signalement

Gerningsperson A

  • 190 centimeter høj

  • Mand

  • Lys i huden

  • Maskeret med sort tøj og handsker

Gerningsperson B

  • 170 centimeter høj

  • Mand

  • Maskeret med sort tøj og handsker

Politiet opstiller klokken 10 deres mobile politistation - eller tryghedsstation - i området. Der vil den være frem til klokken 15, så utrygge borgere kan få en snak med politiet og eventuelle vidner kan henvende sig.

Politiet arbejder udfra en teori om, at skudepisoden er en del af et opgør i det kriminelle miljø i Aalborg.

- Vi kan dog sige, at det er vores opfattelse, at skudepisoden er en del af en intern uoverensstemmelse i et lokalt kriminelt miljø, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, der understreger, at politiet ser med stor alvor på skudafgivelse i det offentlige rum:

- Vi efterforsker massivt, og det arbejde fortsætter på højtryk, så vi kan få de ansvarlige stillet til regnskab for deres forbrydelse. Skyderi på gaden er fuldstændig uacceptabelt.