Mere end tv-journalist: Johannes Langkilde børster musikerdrømmen af

Torsdag aften kan journalist og tv-vært Johannes Langkilde opleves på en helt ny måde, når han optræder med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus.

Vi kender ham bedst fra skærmen, hvor han har været både nyhedsvært og USA-korrespondent. Men Johannes Langkilde, der har rødder i Hjørring har flere talenter gemt i ærmet - talenter, han torsdag aften lufter på scenen i Musikkens Hus, når han sætter sig til Steinway-flygelet for at give koncert sammen med Aalborg Symfoniorkester.

Og talenter, han faktisk på et tidspunkt overvejede, om han skulle leve af.

- Helt fra da jeg gik på gymnasiet i Hjørring, har jeg drømt om at blive musiker. Og jeg har prøvet at komme ind på konservatoriet i København allerede i 2.g, fordi jeg havde så travlt: Det skulle bare ske nu, fortæller Johannes Langkilde.

Fortryder kun på ulige dage

Fingrene glider hjemmevant og elegant hen over tangenterne. Det er svært at se, at drømmen om at blive musiker undervejs har måttet vige for journalistikken. Men det gjorde den med god grund.

- Efterfølgende gik jeg også på konservatoriet i Frankrig og forfulgte en musikerkarriere, men undervejs gik det op for mig, at det nok ikke var det, jeg skulle leve af, siger Johannes Langkilde.

Alligevel har han sagt ja til at børste drømmen lidt af og optræde sammen med Aalborg Symfoniorkester ved en fødselsdagskoncert for orkesteret. Noget, Johannes Langkilde har glædet sig meget til.

- Jeg har aldrig spillet med Aalborg Symfoniorkester før. Jeg har heller aldrig spillet med Maria Lucia før, så på den måde bliver det en stor, stor oplevelse. 

Alligevel fortryder han ikke sit valg - i hvert fald ikke hver dag.

- På ulige datoer fortryder jeg, at jeg ikke blev musiker. For jeg elsker musik, og musik er mit liv. Men på lige datoer er jeg meget glad for det, for nu er musik min passion og min hobby i stedet for at være noget, jeg skal tjene penge på, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland