Nedtur: Barcelona gav Aalborg ørefigen i finale

Efter den bedste præstation af et dansk hold i håndboldens Champions League for mænd må Aalborg se sig slået af mægtige Barcelona i finalen.

Aalborg Håndbold må tage til takke med sølvmedaljer efter de blev besejret af FC Barcelona i søndagens finale i Champions League.

Kampen endte 36-23 til catalonierne, og dermed er der sat punktum for den bedste præstation i turneringen af et dansk hold.

Det så ellers lovende ud for nordjyderne. Efter fem minutters spil var aalborgenserne nemlig foran med 4-1. Men Barcelona fik på få minutter vendt kampen og bragte sig foran med 9-5. Herfra fulgtes de to hold ad frem mod pausen, hvor stillingen var 16-11 til Barcelona.

Dermed var opgaven ikke blevet mere overskuelig for Aalborg. Det blev heller ikke lettere af, at René Antonsen kort inden pausen fik en udvisning og Aalborg derfor måtte starte anden halvleg i undertal.

Nedturen fortsætter

Barcelona indtog arenaen for fuld udblæsning i anden halvleg og udnyttede at være en spiller i overtal. Inden der var spillet 10 minutter af halvlegen, var Barcelona foran med otte mål, 23-15.

Catalonierne viste ingen nåde over for nordjyderne og blev ved med at udbygge føringen frem til slutresultatet 36-23.

Med sejren kan Barcelona løfte Champions League-trofæet for første gang siden 2015.

- Jeg vil simpethen ikke stå og skamme mig

Efter kampen var det en forståeligt skuffet Henrik Møllgaard, som TV2 Nords reporter mødte.

- Tanken var tom. Vi troede, vi havde mere, men vi var overmatchet på alle parametre i dag. Det er jo trist at blive det på den allerstørste scene, lyder det fra aalborgspilleren.

Men trods en kedelig afslutning på sæsonen i europæisk regi, mener Møllgaard godt, at spillerne kan holde hovederne højt.

- Det blev ikke, som vi havde håbet på, men jeg vil simpelthen ikke stå og skamme mig over den sæson, vi har haft. Jeg vil simpelthen ikke høre på nogen tale vores hold ned.

Aalborg Håndbold skal forsøge at rejse sig allerede på onsdag, hvor de møder Bjerringbro-Silkeborg i den tredje finalekamp om Danmarksmesterskabet.

- I dag er vi kede af det. Vi tager et par øl i flyveren, holder fri i morgen og så satser jeg på, at folk møder op med et smil på læben tirsdag og minder hinanden om, at det stadig har været en god sæson, og at vi stadig har store mål, siger Henrik Møllgaard om kampen på onsdag.