Seneste nyt:

Nordjysk firma laver nyt tøj af genbrugsmaterialer

Hos Better World Fashion forsøger de at mindske forurening og gøre op med spild. Derfor laver de forklæder, jakker og tasker af genanvendelige materialer.

Den nordjyske virksomheds holdning er klar: At forbruge er ikke nødvendigvis et problem, når bare produkterne skabes på rette vis. 

Læder er firmaets primære råmateriale, og de udvælger skindtekstiler, som er indsamlet af NGO-samarbejdspartnere i Danmark. 

- Vi vil ikke anvende yderligere ressourcer på at fremstille nyt, når vores ønskede ressourcer er let tilgængelige, siger Thomas Thomsen, der er direktør i Better World Fashion. 

Når virksomheden opkøber en læderjakker, gennemgår den en komplet dekonstruktion. Jakkerne bliver renset i savsmuld, og derefter bliver stykkerne syet sammen med for, som er fremstillet af genanvendte plastikflasker. Slutteligt bliver lynlåse og knapper tilføjet. 

Yogapuder og festivalstole

Det sidste skud på stammen er en eksklusiv yogapude, der er syet af gamle skindjakker. Fyldet består af en pose, der er syet af gamle plastikflasker, og posen bliver fyldt med kornskaller.

quote I vores øjne er der ikke noget, der er affald

Thomas Thomsen, direktør, Better World Fashion

Virksomheden tager udgangspunkt i de steder, hvor der findes meget affald. Derfor kom direktøren på en ny ide, da han en dag så, hvordan et område ser ud umiddelbart efter, der har været afholdt festival.

Derefter gik han i gang med at fremstille en festivalstol. Tanken er at lave en sækkestol, der er fyldt med kornprodukter, som man kan sprætte op og hælde ud på pladsen efterfølgende. På den måde sker der ingen skade, hvis man efterlader stolen på festivalpladsen. 

Krav til sig selv

Better World Fashion har en regel om, at de produkter de laver, skal have en massefylde på 98 procent af genbrugsprodukter. 

- Vi kan ikke overholde det med sytråden endnu, og det er heller ikke altid, vi kan få metal, der er 100 procent genanvendt, siger Thomas Thomsen. 

Et ekstra skridt i retningen mod at sikre den cirkulære økonomi, er en tilbagekøbsgaranti på alle produkterne. Det vil sige, at kunderne kan komme tilbage med sit produkt, og så får de 50 procent på et nyt produkt. 

- Når man har købt et produkt hos os, så har man købt et produkt for livet, siger Thomas Thomsen.