Nu er første spadestik taget: Bekymrede cyklister får deres cykelstier

I Skalborg suser bilerne afsted, mens de deler vej med byens cyklister. Efter flere opråb får områdets beboerne nu endelig de længe ventede cykelstier, der skal øge trafiksikkerheden.

Efter opråb fra flere bekymrede cyklister, tager Aalborg Kommune nu første spadestik i deres anlægning af nye cykelstier på udvalgte strækninger langs Letvadvej, Bygaden og Sofiendalsvej i Skalborg.

Foruden cykelstier, udvides vejen også med lysregulering, så det bliver nemmere for hårde som bløde trafikanter at komme gennem strækningen. 

quote Bilerne kører mere end 50 km/t, kan man se

Helena Andersen

- Der er kommet rigtig mange nye beboer til området, så nu skal vi have skabt nogle sikre og trygge forhold blandt andet for de bløde trafikanter. Vi vil sikre skoleveje og øge trafiksikkerheden generelt, siger rådmand i By og Land, Jan Nymark Thaysen (V), der glæder sig over at arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden nu kan gå i gang. 

Omfattende vejarbejde

Vejarbejdet vil omfatte flere områder i Skalborg, så de længe ventede cykelstier vil kunne benyttes på en længere strækning både til og fra byen. 

- Det er et par krydsombygninger, vi laver, hvor vi anlægger cykelstier i begge sider, fra Klimaparken i Bygaden til Ny Nibevej via Letvadvej. Så tager vi også en strækning langs Sofiendalvej, godt 400 meter op til Lindenborgvej, hvor der også kommer cykelsti i begge sider. Derudover udvider vi også krydset med helleanlæg og svingbaner, så det bliver lettere at krydse vejene, siger Jan Nymark Thaysen (V).

Helt konkret er det fra klimaparken i nord til Ny Nibevej i syd, og til Lindenborgvej i øst. Arbejdet gennemføres for at sikre bedre forhold for skolebørn og cyklister generelt i området.
Helt konkret er det fra klimaparken i nord til Ny Nibevej i syd, og til Lindenborgvej i øst. Arbejdet gennemføres for at sikre bedre forhold for skolebørn og cyklister generelt i området.
Foto: Aalborg Kommune

Se reaktionerne fra områdets cyklister her:

Liselotte Holmgreen og Helena Andersen, der begge cykler i området, ser frem til ikke længere at dele vej med bilerne.

Flere gevinster

Udover at imødekomme beboernes efterspørgsel, ser kommunen flere fordele i at anlægge cykelstierne.

- Vi vil have flest muligt op på cyklen. Både fordi det er sundt, men også fordi det har en klimamæssig gevinst. Det kan mindske trængslen på vejene. Derfor skal forældrene føle sig trygge, når de sender deres barn afsted, siger Jan Nymark Thaysen, og fortsætter: 

- Samtidig er det også for bilisterne, der oplever meget trafik i morgentimerne, hvor det kan være svært at komme ud af sidevejene. Det er også noget vi vil ændre og gøre bedre, lyder det. 

Udsigt til tæt trafik

Jan Nymark Thaysen kommer samtidig med en appel til beboerne i området:

- Det er et længe ventet projekt blandt beboerne i området, så jeg håber også, de vil have lidt tålmodighed med os, mens vi får det ordnet. For det kan ikke undgås, at der kommer nogle gener for trafikken i den periode, det står på, men jeg håber på, at det, vi kommer frem til, kan lette nogle af de frustrationer, der kan opstå undervejs.

Arbejdet i krydset mellem Sofiendalsvej, Bygaden og Letvadvej forventes at stå færdigt i april 2023.


Seneste nyt

fra Nordjylland