Ny Omikron-variant kan være fundet ved Martin Jensen-koncert

Hvis man har deltaget i Martin Jensens koncert i Aalborg i lørdags, skal man lade sig teste for corona. Opfordringen kommer, efter at endnu et tilfælde er mistænkt for at være den nye Omikron-variant.

Den nye Omikron-variant er måske blevet fundet hos en person, der lørdag aften var en del af publikum ved Martin Jensens koncert i Aalborg. 

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. Ifølge styrelsen er et tilfælde under mistanke for at være den nye Omikron-variant. 

Koncerten blev afholdt i Aalborg Kongres & Kultur Center, og tirsdag har kongrescentret sendt en besked til publikum, hvor der blandt andet står, at alle - ifølge Smitteopsporingen - skal lade sig PCR-teste for coronavirus. TV2 Nord er i besiddelse af beskeden.

Alle viste gyldigt coronapas

Ved koncerten deltog cirka 1.500 mennesker, og i salen ved siden af afholdt Wallmanns show. Her deltog cirka 400 personer. Efter Martin Jensens koncert havdee alle  gæster mulighed for at deltage i et late-night-koncept, og derfor er cirka alle 1.900 mennesker blevet orienteret om situationen i dag.

Ifølge Aalborg Kongres & Kultur Centes administrerende direktør Nicolaj Holm blev alle publikummerne bedt om at vise et gyldigt coronapas ved indgangen, men siden i lørdags er i hvert fald én person blevet testet positiv for corona, og der kan være tale om den nye Omikron-variant. 

I beskeden til publikummerne står der også, at man som publikum ikke behøver at gå i selvisolation, medmindre man oplever symptomer. Man skal ifølge kongrescentret blot lade sig teste. 

Otte tilfælde under mistanke

TV2 Nord har tirsdag aften været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der bekræfter, at en person blandt publikum ved Martin Jensens koncert i lørdags kan være smittet med Omikron-varianten. Tilfældet er under mistanke. 

Ifølge Styrelsen vil vi formentligt kende svaret i løbet af et døgns tid. Hvis personen bliver bekræftet smittet med Omikron-varianten, vil det være det femte tilfælde i Danmark. 

Lige nu fire personen bekræftet smittet med Omikron-varianten, mens yderligere otte tilfælde er under mistanke for at være den nye variant.

En del af beskeden fra Aalborg Kongres & Kultur Center.
En del af beskeden fra Aalborg Kongres & Kultur Center.
Foto: Privatfoto

Seneste nyt

fra Nordjylland