Per vil til EU: Valgt som spidskandidat til Europaparlamentet

Per Clausen er Enhedslistens nye spidskandidat til Europa-Parlamentet.

Rådmand i Aalborg Kommunes klima- og miljøforvaltning, Per Clausen, er Enhedslistens nye spidskandidat til Europa-Parlamentet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det mangeårige medlem af Folketinget og Aalborg Byråd blev valgt søndag på Enhedslistens årsmøde i København i Hafnia-Hallen.

Og hvis han bliver valgt ind, har han et forbud mod PFAS-stoffer som mærkesag.

- Jeg kommer i første omgang til at fokusere på hele spørgsmålet om nogle af de farlige og hormonforstyrrende kemikalier, som vi i årevis har kæmpet for at få gjort forbudt. Og hvor man fra den danske regerings side igen og igen har gentaget, at nu skulle vi lige have et forbud på plads i EU, siger han til Jyllands-Posten.

Det var med stemmerne 248 for, 11 imod og 18 hverken for eller imod, at Per Clausen sammen med Frederikke Hellemann, Nana Højlund og Ludvig Goldsmith blev valgt som henholdsvis nummer et, to, tre og fire på kandidatlisten, skriver mediet.

Kan ikke passe begge dele

- Jeg er stolt og beæret over, at partiets medlemmer har valgt mig med massiv opbakning. Jeg vil bruge min plads til at kæmpe imod nogle af de farlige kemikalier, vi har udfaset i Danmark. Og så skal der være meget mere fokus på klima og klimamålsætningerne, fortæller Per Clausen.

Den nordjyske politiker planlægger at tage orlov, når valgkampen går i gang.

- Jeg synes jo ikke, at man kan passe rådmandsposten og samtidigt føre en effektiv valgkamp, lyder det fra Per Clausen.

Det betyder at suppleant Anna Aaen skal overtage rådmandsposten under valgkampen, og det bliver også hende, der overtager posten permanent, hvis Per Clausen bliver valgt ind i Europa-Parlamentet.

- Jeg synes jo, det er spændende at arbejde i Aalborg byråd, hvor man både er tæt på beslutningerne og borgerne. Men jeg må erkende, at nogle har besluttet, at mere og mere magt og beslutninger flyttes til EU, og derfor skal vi også være der, lyder det fra den aalborgensiske rådmand om årsagen til at ville til Bruxelles.


Seneste nyt

fra Nordjylland