Pirates i stort drama: Taber knebent i femte periode

Hele 90 minutters effektiv ishockey blev det til, da Aalborg Pirates tabte til Esbjerg Energy i den fjerde semifinale.

Aalborg Pirates havde i den grad kniven for struben inden aftenens fjerde semifinale mod Esbjerg Energy.

I serien spiller de bedst ud af syv, og piraterne var bagud med 2-1 før kampen.

Der var dermed lagt op til et stort drama, og det blev det så sandelig også, da Aalborg længe lignede et tabende hold, men fik sig kæmpet tilbage og fik udlignet kort før den ordinære spilletid udløb.

Alligevel endte det med et nederlag i femte periode på 4-3 til Aalborg Pirates, og det ligner dermed, at det kan blive til et semifinale-exit for holdet.

Første periode blev da heller ikke et godt udgangspunkt for Aalborg Pirates. Esbjerg Energy kunne nemlig lægge pucken bag Aalborg-keeper Georg Sørensen hele tre gange, og så var det opad bakke for Aalborg Pirates at komme sig fra.

I anden periode formåede piraterne at lukke af bagtil og lukkede ingen mål ind. Men med bagud med tre mål skal man op at score, og det formåede holdet ikke.

Et stykke inde i tredje periode lignede det et sikkert nederlag, men efter 10 minutter fik Jeppe Jul Korsgaard scoret for Aalborg til 3-1.

Og efter 13 minutter begyndte comebacket for alvor at komme tæt på, da Tommy Giroux gjorde det til 3-2.

Dermed var der lagt op til nogle dramatiske slutminutter i den fjerde semifinale.

Her trykkede Piraterne på for at udligne, og Esbjerg fik også en mand udvist i to minutter i slutfasen.

Og trykket viste sig at bære frugt, da Thomas Spelling udnyttede, at Pirates var i overtal og fik scoret. Det gjorde han med bare to minutter igen, og dermed skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Tæt på at være ude

Når kampe går i forlænget spilletid i slutspillet, afgøres kampen først, når et af holdene scorer. I den første overtidsperiode - efter hele 80 minutters ishockey - blev der ikke scoret, og holdene tog derfor endnu en periode.

I den forlængede spilletid var begge hold ganske jævnbyrdige, men det blev Esbjerg Energy, der løb med sejren. Efter 10 minutter af femte periode scorede Frederik Bjerrum til 4-3.

Med nederlaget er Aalborg Pirates tæt på ikke at kunne nå finalen længere, da de så skal vinde tre kampe i streg mod Esbjerg.

Ifølge Metaligaen.dk var det i 2021 kun sket fire gange siden 2003/04-sæsonen, at et hold har vendt at være bagud 3-1 i kampe til 4-3. Så det bliver en svær opgave, som piraterne begiver sig ud på.

Skulle Aalborg ryge ud, så står den på bronzekamp mod taberen i den anden semifinale, der består af Herning Blue Fox og Sønderjyske.

Næste kamp i semifinaleserien er på fredag i Gigantium klokken 19.30.