LIGE NU:

Pokemonjægere på biblioteket

Omkring 250 pokemonjægere indtog Aalborg Bibliotekerne, som inviterede til fællesjagt på de små kræ i spillet Pokemon Go.

På gader og stræder, i skove og ved strand har man denne sommer set unge som ældre med næsen begravet i deres smartphones på jagt efter pokemons i det populære mobilspil Pokemon Go, som er blevet et kæmpe hit.

Onsdag eftermiddag inviterede Aalborg Bibliotekerne så til inderdørs Pokemonjagt. En aktivitet, der trak okring 250 pokemonjægere til.

- Biblioteket anno 2016 skal være et mødestd for forskellige kulturer, og at man kommer på biblioteket og får et indblik i andre, der sidder og spiller sammen, er en helt naurlig ting for os at gøre, fortæller bibliotekar på Aalborg Bibliotekerne, Kristian Jessen, som selv er en ivrig spiller af Pokemon Go.

Børn, unge og voksne fandt altså i stor stil til biblioteket for at spille med hinanden. For selv om jagten på Pokemons er individuel, er det ifølge jægerne en meget soial aktivitet.

- Ofte når man er ude at gå, kommer man til at tale med andre om hvilke pokemons de har. Det er meget sjovt, siger 10-årige Johan Tolnov fra Aalborg, som sammen med kammeraten Konrad Elmeskov var taget på pokemonjagt på biblioteket.

For en anden pokemonjæger og mangeårig fan af de små dyr, har spillet åbnet en helt ny verden.

- Jeg er autist, og når jeg er derhjemme, kan jeg have svært ved at komme ud. Men med det her spil har jeg nu gået over 93 kilometer, og det er dejligt at komme ud og tale med andre, fortæller Mikkel Lassen som sammen med familien havde taget turen fra Hornum til Aalborg for at deltage i arrangementet.

Netop det sociale i spillet er en af de ting, der har fået Aalborg Bibliotekerne til at sætte Pokemon Go på plakaten.

- Det at mødes med andre, som har det samme interessefællessakb, der har samme interesser, og kan lide de samme ting, det er jo det, biblioteket skal facilitere langt hen ad vejen, siger Kristian Jessen.

Aalborg Bibliotekerne har endnu ikke besluttet, om der skal være flere officielle fælles pokemonjagter, men det er bestemt en mulighed, fortæller Kristian Jessen.

I øvrigt skulle biblioteket være et ganske godt sted at gå på pokemonjagt, og så kan man hver torsdag møde vaskeægte Pokemonnørder, når Aalborgs Pokemonklub mødes for at spille både med kort på på mobilen.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden