Politiker raser over P-betaling: - Jeg troede knap mine egne øjne

Vibeke Gamst er mildest talt utilfreds over beslutningen om at droppe gratis parkering ved Aalborg Lufthavn.

Det konservative byrådsmedlem i Aalborg Kommune Vibeke Gamst kan overhovedet ikke se meningen med at sløjfe gratis parkering ved Aalborg Lufthavn. 

Det udtrykker hun i et Facebook-opslag på siden 'Aalborg diskuterer politik'.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"Jeg troede knap mine egne øjne, da jeg i dag kunne læse, at Aalborg Lufthavn dropper sin gratis parkering." Sådan begynder opsangen. 

Det dårligste træk

Grunden til at Aalborg Lufthavn indfører betaling på parkering er, at man vil gøre lufthavnen mere attraktiv og konkurrencedygtig.

Men det er en stor fejl, mener Vibeke Gamst: 

- Det er det dårligste træk, jeg har set, siden PostNord droppede de røde postkasser. Det, som er virksomhedens stærkeste brand, skal man da fremhæve og vogte, skriver hun på Facebook. 

Selvom nogle vil hævde, at 20 kroner pr. påbegyndt 24 timer ikke er meget, så er det ifølge politikerne alligevel nok til at koste lufthavnen dyrt på kunder. 

- En tidligere lufthavnsdirektør, som netop vogtede den gratis parkering, sagde: “Jeg kan sælge lufthavnen på gratis parkering, ikke på billig parkering.” Det tror jeg på!, skriver Vibeke Gamst.  

Thomas Kastrup-Larsen (S), formand for bestyrelsen i Aalborg Lufthavn, udtalte tidligere i dag, at p-afgiften er den rigtige beslutning for den nordjyske lufthavns fremtid:

- Det er klart at vi helst havde været det foruden, men den nuværende konkurrencesituation gør det nødvendigt. Jeg tror, at det ville svække os konkurrencemæssigt mere, hvis vi ikke var i stand til at fastholde og styrke lufthavnens rutenet, sagde han til TV2 Nord.

Den køber den kommunale politiker dog ikke. På Facebook skriver hun i hvert fald: "Der kan umuligt ligge seriøse forretningsmæssige overvejelser bag dette. Jeg frygter, at der ligger et naivt grønt håb bag i stedet, håbet om, at folk lader sig presse over i det tomme lufthavnstog. Det kommer desværre ikke til at ske."

Aalborg Lufthavn er ejet af seks nordjyske kommuner. Aalborg Kommune ejer hovedparten (65 procent), mens resten af fordelt mellem Jammerbugt, Rebild, Brønderslev, Frederikshavn og Vesthimmerlands Kommuner. 
Seneste nyt

fra Nordjylland