SENESTE NYT:

Port of Aalborg jubler: Bedste resultat nogensinde

Med en rekordomsætning på 215 millioner kroner og et samlet resultat på 140 millioner kroner før skat kan Port of Aalborg se tilbage på det bedste år nogensinde.

Der er grund til begejstring ved Port of Aalborg. Årsregnskabet for 2019 er netop blevet godkendt, og for fjerde år i træk er der en stigning i både omsætning og resultat. 

Omsætningen lyder på 215 millioner kroner, mens det samlede resultat er 140 millioner før skat. 

- Både omsætning og resultat har overrasket os positivt, og især væksten i den ordinære drift overstiger vores forventninger, siger borgmester og bestyrelsesformand i Port of Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen. 

Han understreger, at en del af årsagen til rekordresultatet skyldes, at der har været salg af arealer, ejendomme og driftsmidler i løbet af året. Blandt andet er en større del af arealet ved Nordjyllandsværket blevet solgt til Aalborg Forsyning. 

Erhvervspark vækster 

Godmængden er steget i 2019 til over tre millioner tons. Stigningen i godsmængden kan mærkes på ejendomsaktiviteterne, og 6000 kvadratmeter lagerhaller er sendt i udbud til byggeri i 2020. 

 
 
Foto: Port of Aalborg

Port of Aalborg vil fremover have endnu mere fokus på aktiviteterne på land og udviklingen af erhvervsområdet.  

De seneste år er en del virksomheder flyttet ind i Port of Aalborgs erhvervspark i Aalborg Øst, og i 2019 blev der udlejet og solgt yderligere 150.000 kvadratmeter arealer. 

Alt tyder på, at væksten vil fortsætte i 2020. 

- Erhvervsområdet i Aalborg Øst er af kommunen udpeget til Aalborgs fremtidige erhvervsudviklings- og vækstzone, og vi mærker i høj grad den stigende interesse fra virksomheder for at flytte deres aktiviteter ud til os, fortæller Claus Holstein, der er administrerende direktør hos Port of Aalborg. 

Investeringer skal skabe 5000 nye jobs 

Port of Aalborg har planer om at investere cirka to milliarder kroner i erhvervsparken i Aalborg Øst over de næste ti år. 

Investeringen har til formål at fordoble omsætningen, tiltrække store virksomheder og skabe 5000 nye jobs i Aalborg Kommune. 

- Vores formål er at skabe værdi for hele Aalborg, og det gør vi ikke ved at flytte virksomheder internt i kommunen. Vi tror på, at øget internationalisering bliver nøglen til at realisere vores ambitiøse målsætninger og fremme vækst i hele kommunen, siger bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen. 

Port of Aalborg forventer et overskud på mellem 50 og 60 millioner kroner i 2020 – dog med forbehold for effekterne af corona-situationen.