Så er mobning ikke sjovere

Komikerne Geo og Brian Mørk er værter ved årets Comedy Aid, der blandt andet kan opleves i Musikkens Hus. Foto: Comedy Aid

Overskuddet fra Årets Comedy Aid forestilling i Musikkens Hus går til at stoppe mobning.

- Så er mobning heller ikke sjovere, sådan lyder det fra Danmarks bedste komikere, når de mellem jul og nytår optræder gratis til fordel for en god sag i Musikkens Hus i Aalborg.

Værterne ved årets show er Geo og Brian Mørk, der glæder sig til at guide publikum gennem to timers forrygende underholdning med blandt andet  Carsten Bang, Christian Fuhlendorff og Omar Marzouk. Det er 23. gang, at arrangementet, der tidligere hed ”Talegaver til Børn”, afholdes, og for tredje år i træk går overskuddet fra billetsalget til børnerettighedsorganisationen Red Barnet. I år sættes der fokus på mobning.

Medvirkende komikere i Comedy Aid

Adam & Noah
Alex Thelander
Anders Fjelsted
Carsten Bang
Christian Fuhlendorff
Dan Andersen
Elias Ehlers
Jacob Wilson
Martin Nørgaard
Michael Schøt
Mikkel Rask
Nikolaj Stokholm 
Omar Marzouk
Simon Talbot
Thomas Hartmann
Thomas Wivel
Torben Chris

Brian Mørk og Geo er aftens værter

Hver eneste dag er der børn, der bliver udsat for mobning. Og hvor mobning tidligere foregik i klasseværelset eller i skolegården, er det i dag i stigende grad rykket ind på sociale medier som for eksempel Facebook, og ofre for mobning har derfor sværere ved at få fred.

Danmark har europarekord i digital mobning. En undersøgelse fra sidste år viser, at 21 procent af danske børn blev mobbet på nettet i et eller andet omfang i 2014. Det er en stigning fra 12 procent i 2010 og markant højere end i andre lande.
 
- Mobning giver børn uhelbredelige sår på sjælen, der kan præge både mobbeofre og mobbere langt ind i deres voksenliv. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi i Red Barnet bekæmper mobning og får sat ind med forebyggende initiativer for at forhindre, at det opstår. Med pengene fra årets Comedy Aid kan vi komme meget længere i vores arbejde, siger Jon K. Lange, seniorrådgiver for børns digitale liv i Red Barnet.

Med Comedy Aid sættes der fokus på området gennem humor, og Red Barnet håber, at det får folk til at tænke en ekstra gang over mobning.

- Når det samtidig medfører en stor donation og garanti for en sjov aften, hvor man kan grine med god samvittighed, så kan vi vist ikke ønske os mere, istemmer Jonas Keiding Lindholm, konstitueret generalsekretær i Red Barnet.

Comedy Aid kan opleves i Musikkens Hus i Aalborg den 28. december kl. 19 

Forsiden lige nu