02:05

Aalborg Kanonlaugs flere hundrede år gamle salutkanon på havnefronten er endnu engang blevet stjålet.

Aalborg Kanonlaugs store, gamle kanon er endnu engang blevet stjålet. Foto: Ib William Christensen

Tyvene har haft den store boltsaks fremme for at få fingrene i Aalborg Kanonlaugs stolthed. Foto: Ib William Christensen

En tyk kæde var ikke nok til at sikre den gamle kanon mod tyveri. Foto: Ib Wiliam Christensen

1 af 4

Så skete det igen: Kanon stjålet fra havnefronten

For fire år siden fik Aalborg Kanonlaug stjålet deres store kanon fra havnefronten i Aalborg. Nu er det sket igen.

Den var ellers boltet godt fast med en stor kæde, men der skulle mere til at stoppe de tyve, der mandag aften eller nat er stukket af med Aalborg Kanonlaugs 150 kilo tunge kanon, der normalt pryder havnefronten lige ved siden af Limfjordsbroen.

- Et af vores medlemmer kom forbi her til formiddag omkring klokken halv ti og lagde straks mærke til, at kanonen var væk, siger oldermand i Aalborg Kanonlaug, Palle Bjørnstrup.

Læs også Kanonlaug udlover dusør

Det er ikke første gang, at kanonen bliver stjålet. For præcis fire år siden, i slutningen af september 2013, blev kanonen ligeledes klippet fri og fjernet fra havnefronten.

Dengang skulle der gå næsten to år, inden kanonlauget fik den igen. Det var tyvene selv, der i maj 2015 ringede kanonlauget op og bad dem komme og hente kanonen. Det viste sig at være en flok unge mænd, som havde fået dårlig samvittighed over hvad der må siges at være drengestreger lidt ud over det sædvanlige.

Læs også Stjålet kanon er hjemme igen

Efter sidste bortførelse af kanonen, forsøgte lauget at sikre den noget bedre mod fremtidigt tyveri. Men hvis man virkelig vil stjæle en kanon, så kan det altså lade sig gøre.

- Vi mente godt nok, at vi havde fået den fastgjort bedre og med større kæder denne gang, og der skal godt nok en gedigen boltsaks til at klippe kæderne over, men den slags værktøj findes jo altså også, siger Palle Bjørnstrup.