Foto: Jan Sørensen

02:57

En ny dokumentar vil sætte fokus på nørder og vise at det er helt ok at dyrke sin passion.

1 af 2

Sejt at være nørd

Et filmhold fra Odense var i dag i Aalborg for at filme til en ny dokumentar, der skal vise at det er helt okay at være nørd.

Hamdi Tounsi er 27 år og dyrker Parkour. Han elsker at udøve parkour ligegyldigt hvor han befinder sig, så for ham er det så stor en passion, at han kan gå under betegnelsen nørd.

- Jeg forsivnder væk i det og sanser og alt og intet på samme tid. Det er virkelig svært at forklare, siger han.

Sammen med 44 andre unge mellem 16 og 30 år fra hele landet er Hamdi Tounsi valgt ud til at være med i en ny dokumentarfilm, der sætter fokus på det at være nørd.

Filmen "Nørd Livet - Dream out loud" bliver optaget i 15 forskellige byer i hele Danmark fra nu og frem til slut august.

Filmholdet bag har udstyret de mange medvirkende nørder med et kamera, så de kan filme sig selv og i en 3-4-minutters film vise, hvad det er, der gør dem til nørd. Den lille film skal indgå i den store dokumentar, ligesom filmholdet også filmer deres tur rundt i Danmark.

- Vi filmer til den længere dokumentar og så filmer vi, at vi er ved at hjælpe Hamdi med at få lavet de rigtige skud til sin film, forklarer Carina Vallentin, der er producer og tilrettelægger på dokumentarfilmen.

Filmen skal være med til at sætte fokus på, at det kan være positivt at være nørd. 

- Vi vil gerne have vendt det billede, at en nørd er en med store hornbriller og bøjle, der sidder nede i en kælder og aldrig ser dagens lys. Det at turde satse på noget og dyrke det i detaljen kan aldrig komme dårligt igen, siger Carina Vallentin.

Producerne bag filmen håber, den kan være med til at inspirere andre nørder rundt om i landet, så de kan finde noget, der giver dem en glæde og turde satse på det.

Filmen skal klippes i løbet af efteråret og den bliver forhåbentlig vist på nationalt tv i begyndelsen af det nye år.