SENESTE NYT:

September var den bedste måned nogensinde i Aalborg Lufthavn

I lufthavnens 79 år lange historie har der aldrig rejst så mange passagerer til og fra Aalborg. Hele 155.547 checkede ind eller hentede sin taske ved bagagekarussellen.

September måned var skelsættende i Aalborg Lufthavn. Aldrig har så mange rejst til eller fra den nordjyske lufthavn i de 79 år, lufthavnen har eksisteret. 

Ikke mindre end 155.547 passagerer landede og lettede fra lufthavnen, og det er mere end 5.000 flere end samme måned året før. Specielt på udenrigstrafikken er der mange flere, der vælger at parkere gratis i det nordjyske og stikke udenlands. 

September er traditionelt set en måned med godt gang i erhvervslivet efter sommeren, og samtidig også en måned, hvor mange vælger at tage af sted på ferie. Det kunne i høj grad ses i trafiktallene for september 2017, hvor antallet af rejsende til udenlandske destinationer nåede et rekordhøjt niveau med en vækst på 44,5 procent i forhold til september 2016. 

Årsagen til stigning skal findes i de nye udenrigsruter til Oslo, London og Antalya, større kapacitet til blandt andet Malaga og Mallorca og en stabil vækst på ruter som f.eks. Aalborg-Amsterdam.

- September har været bemærkelsesværdig for udenrigstrafikken, der med en kæmpe vækst når helt nye højder og slår rekorden for flest udenrigspassagerer i en enkelt måned. I hele september var der i alt 774 afgange, hvoraf specielt den øgede kapacitet til Malaga har haft stor indflydelse på væksten – faktisk over 2.000 flere passagerer på denne rute end samme måned sidste år, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Selvom lufthavnen jubler over udenrigstrafikken, falder passagertallene for indenrigstrafikken med 4,7 procent og antallet af charterpassagerer falder med hele 20,2 procent. Og tilbagegangen får da også lufthavnen til at gøre en ekstra indsats. 

- Vi er i denne uge, sammen med blandt andet SAS, Norwegian og Københavns Lufthavne, gået i gang med en større indenrigskampagne, der skal skabe fokus på de 17 daglige afgange mellem Aalborg og København. Kampagnen giver en forventning om, at specielt flere fra Københavnsområdet får øjnene op for de gode muligheder der er for at flyve til Aalborg og blandt andet opleve Nordjylland, siger Søren Svendsen.   

Aalborg Lufthavn er Danmarks tredjestørste og ejes af de seks kommuner: Aalborg, Jammerbugt, Rebild, Brønderslev, Frederikshavn og Vesthimmerland. 

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen - Aalborg Lufthavn.
Lufthavnsdirektør Søren Svendsen - Aalborg Lufthavn.