LIGE NU:

Sikkert natteliv: Politiet øger julefrokost-patruljering i Aalborg

Når julefrokosterne sætter ind, stiger antallet af voldssager i nattelivet i Aalborg. Derfor sætter Nordjyllands Politi en særpatrulje ind frem til den 16. december.

Fredag aften falder sneen i form af årets første juleøl, og snart går det også løs med sæsonens julefrokoster. Desværre er det ikke kun humøret, men også antallet af voldssager, der stiger i den forbindelse i Aalborg.

Derfor er Nordjyllands Politi klar med en ekstra indsats i og omkring Jomfra Ane Gade fra i dag, fredag, og frem til den 16. december. Det meddeler politiet i en pressemeddelelse.

Indsatsen består af en særlig patrulje, som skal sikre trygheden i Aalborgs natteliv. Patruljen vil gå rundt i festgaderne hver fredag og lørdag fra klokken 23 til klokken 7 om morgenen. På forhånd har politiet kontaktet restaurationsejerne i Jomfru Ane Gade og Aalborg Kommunes tekniske forvaltning, så alle kan samarbejde om at holde byens festlige kvarter rent, belyst og trygt.

- Hovedformålet med vores særlige patrulje er at forebygge vold og være synlige. Vi vil for eksempel skabe en god kontakt til dørmændene, vi vil konsekvent tage bekymringssamtaler med de mindreårige, og vi vil dele bøder meget aktivt ud i forhold til Ordensbekendtgørelsen og Restaurationsloven, forklarer politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi.

- Vores mål er at sende ballademagerne hjem, før det ender i vold og en anholdelse, tilføjer han.

Desuden oplyser politiinspektøren, at den ekstra patrulje til fods er en del af en bred indsats i området omkring Jomfru Ane Gade. Nordjyllands Politis almindelige patruljevogne vil også have ekstra fokus på festgaderne i november og december, lige som ”Trygt natteliv” – et samarbejde mellem blandt andet Det Kriminalpræventive Sekretariat, Aalborg Kommune og erhvervslivet – fortsat er med til aktivt at sikre trygheden for de feststemte borgere.

Vold i Aalborgs natteliv