Foto: Joakim Brader

Skæbnedag for Ulrich Vestergaard: Risikerer ny hash-dom

Onsdag falder der efter planen dom i sagen mod Ulrich Vestergaard, der er tiltalt for at have været i besiddelse af store mængder euforiserende stoffer.

Onsdag skal Ulrich Vestergaard fra Aalborg endnu en gang en tur i retten. Der forventes nemlig at falde dom i sagen mod ham, hvor han er tiltalt for at have været i besiddelse af store mængder euforiserende stoffer, som politiet beslaglagde i Ulrich Vestergaards lejlighed i efteråret 2016.

Sagen skulle egentligt have været afsluttet midt i oktober. Men på grund af behov for flere undersøgelser i sagen blev retten udsat.

BESLAGLAGT HOS ULRICH VESTERGAARD

1,3 kilo pot
511 gram hampplanter
261 gram hasholie
14 gram fast hasholie
152 gram hash 

- Jeg er da nervøs. Det kan jeg da ikke undgå. Mit liv afhænger af den her dom. Den medicin jeg bruger til at holde mig ovenpå med, det er ulovligt. Det er bare absurd. Jeg kommer til at bøde i systemet for at have hjulpet over 3.000 mennesker i de seneste seks år, sagde Ulrich Vestergaard i oktober i forbindelse med retssagen.

Ulrich Vestergaard er tidligere dømt i en lignende sag om besiddelse af stoffer fra 2013. Her blev han dømt for videresalg, da Nordjyllands Politi konfiskerede 11 kilo hash og knap et halvt kilo pot i hans lejlighed. Dengang idømte retten Ulrich Vestergaard otte måneders fængsel.

Ulrich Vestergaard var også hovedpersonen i en meget omtalt sag fra efteråret, da han blev smidt ud af sin lejlighed, fordi boligorganisationen Alabu mente, at salget af euforiserende stoffer fra lejligheden skabte utryghed i området. 

Læs også Ulrich Vestergaards sag udsat - undersøgelser fortsætter

Læs også Ulrich Vestergaard smides ud af lejlighed - Skal flytte 1. november