LIGE NU:

Skoleelever udfordrer minister: ”Hvad vil du gøre ved klimaforandringer?”

Ministerbesøg på Herningvej Skole satte gang i debat om klimaforandringer og Paris-aftale og gav ministeren lidt at tænke over.

Med store spørgsmål om klimaaftaler og klimaforhandlinger sad 8. og 9. klasserne fra Herningvej Skole mandag klar til at udfritte energi-, forsynings-, og klimaministeren for holdninger og viden fra den virkelige verden.

Herningvej Skole er en af Danmarks Verdensborgerskoler. Her sætter man fokus på, hvordan eleverne kan blive bevidste om at være med til at ændre verden i et positivt globalt perspektiv.

Eleverne har de seneste uger forberedt sig på debatten med ministeren og flere lokale venstrepolitikere i faget ”Verden rundt”. Her har de udformet skarpe spørgsmål til minister Lars Christian Lilleholt (Venstre).

- Vi har alle sammen hørt om global opvarmning og konsekvenserne der følger, så hvordan har i tænkt jer at forberede Danmark til de kommende klimakatastrofer? lød spørgsmålet fra Aisha Huremovic.

Det var bare et af de spørgsmål, der overraskede energi-, forsynings-, og klimaministeren.

- Jeg må sige, at det var godt nok nogle super engagerede elever - både de spørgsmål, der blev stillet til mig, og de spørgsmål, der blev stillet til rådmand Mads Duedahl, de var helt i top, sagde Lars Christian Lilleholt efter en halv time i krydsilden.  

Årsagen til besøget var en rundtur i Nordjylland for at se på de forskellige tiltag og virksomheder i Nordjylland, der gør noget for klimaet.

Her besøgte ministeren virksomheden Liftra, Nordjyllandsværket og Herningvej Skole, der udover at arrangere debatten også har fortalt ministeren om deres arbejde med cirkulær økonomi i forbindelse med genanvendelse af skolemøbler.

- Jeg får jo en fornemmelse af, hvad der sker ude i den virkelige verden. Det har været fantastisk at besøge skolen her i dag og opleve det store engagement, og de mange spørgsmål der er, både til mine rådmandsvenstrekollegaer og til mig som klima-, energi- og forsyningsminister. Det altid godt at opleve at få nogle rigtig gode spørgsmål, sagde Lars Christian Lilleholt. 

Der blev ikke sparet på de store spørgsmål om klimaforandringer, da minister Lars Christian Lilleholt (Venstre) i dag var forbi Herningvej Skole i Aalborg Øst. Her havde eleverne i flere uger forberedt sig på ministerens besøg.
1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden