Spisested giver rabat - men kun til kvinder

Kvinder får i dag 13 procent rabat.

Hvis man af den ene eller anden grund ikke selv gider at stå for madlavningen i dag, så er der procenter at hente, hvis man bestiller take away eller spiser inde hos Freddy Green i Aalborg.

I hvert fald hvis man er kvinde.

Spisetedet giver nemlig 13 procent i rabat til kvinder, og netop dét tal er ikke nogen tilfældighed.

 - Det er for at støtte op om Kvindernes Internationale Kampdag. Tilbuddet er baseret ud fra de tal, vi nu kunne finde, og de viser, at mænds lønninger gennemsnitligt er 12,3 procent højere end kvinders, og så tænkte vi, at det var en sjov gimmick, og derfor valgte vi at runde op til 13 procent for at kompensere lidt for det, siger Frederik Løwe, der er medejer og direktør i Freddy Green.

Der langes blandt andet burgere over disken i butikken.
Der langes blandt andet burgere over disken i butikken.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Butikken, som ligger i Østerågade i Aalborg, har eksisteret siden oktober sidste år. Forventningen er, at tiltaget giver ekstra kunder i biksen i løbet af fredagen, og indtil nu har Freddy Green kun fået positiv feedback på markeringen af kampdagen.

- Folk synes egentlig bare, at det er dejligt, og en stor del af vores kunder har fået sig en glædelig overraskelse, og det er jo kun godt, fortæller Frederik Løwe

Kvindernes Kampdag

Siden 1910 har kvinder verden over haft en international dag. Det var dog først i 1921, at 8. marts blev fastlagt som dato. I Danmark har dagen siden 1960'erne været omtalt som Kvindernes Internationale Kampdag, mens den globalt er kendt som Den Internationale Kvindedag.

Kilde: Danmarkshistorien.dk

I 2020 skrev Danmarks Statistik, at den den gennemsnitlige forskel på mænds og kvinders løn i Danmark var 18 procent. Et tal, der dækker over store forskelle på det danske arbejdsmarked.

Tal fra fagforeningen Djøf viser videre, at løngabet mellem mandlige og kvinder chefer er steget fra 6,6 procent i 2016 til 8,7 procent i 2023.


Seneste nyt

fra Nordjylland