Op mod 1.000 borgere er mødt op til demonstration på Gammeltorv i Aalborg. Foto: Christina Schmidth

Stor demonstration: Op mod 1000 borgere stimlede sammen

Mens der igen i dag bliver forhandlet for at få en overenskomstaftale på plads for de offentlige ansatte, havde mere end 1000 mennesker samlet sig i Aalborg for at forsøge at råbe forhandlerne i København op.

”Kom nu med det forlig” og ”Tag jer sammen og få så den aftale hjem”.

Sådan lød det fra mere end tusind borgere, der i dag var mødt op på Gammeltorv i Aalborg. 

Her var alt fra sygeplejersker, pædagoger til bioanalytikere stimlet sammen. De vil have en overenskomst på plads, så de ikke bliver kastet ud i en storkonflikt. 

Læs også Aalborg-band leverer soundtracket til OK18-konflikten

Det er sammenslutningen af nordjyske fagforeninger, der står bag dagens demonstration, og de havde alle opfordret deres medlemmer til at møde talstærkt op med familie, og sørgede for at alle de nordjyske fagforbund blev repræsenteret på scenen.

- Det er for at presse arbejdsgiverne. Det er jo et modspil på det, de har gjort før, hvor de hænger os op mod hinanden, siger formand for FOA Nordjylland, Kristian Gaardsøe.

Det er også ved at være nu, hvis de skal nå at trække igennem til forhandlerne, der lige nu sidder og forsøger at få en aftale på plads i forligsinstitutionen.

- De kan se, vi står sammen nu, og det støtter også vores forhandlere, og ligger pres på. Vi ønsker jo ikke den her konflikt, siger formand for danske bioanalytikere, Britta Mølgaard.

Hvis parterne ikke bliver enige om en overenskomstaftale, vil en storkonflikt tidligst kunne bryde ud den 22. april. 

01:54

Op mod 7000 samlet på Gammel Nytorv tirsdag eftermiddag.

Luk video