Stort kasernebyggeri til 120 millioner på vej - sådan skal det se ud

Aalborg Kaserne skal formentlig vækste - nu er første spadestik taget til et større byggeri.

Trænregimentet er nu adskillige skridt tættere på deres nye multibygning. I hvert fald er NCC's maskiner og mandskab nu i sving med det 120 millioner kroner dyre byggeri i Nørresundby.

Planen er, at bygge et værksted og en specialindrettet bygning med blandt andet garage, kontorfaciliteter, bad- og omklædningsfaciliteter.

- Bygningen skal indeholde mange af vores militærpoliti-soldater. Her vil de både kunne uddanne sig, opbevare køretøjer, de kan have kontor, omklædning og frokoststue, siger regimentets oberst Susanne Kiholm Lund og fortsætter:

- Det kommer til at betyde, at vi kan frigøre noget plads ved at flytte enheder og dermed få mere plads til andre ting på kasernen.

Klar til flere soldater

Hvis politikerne på Christiansborg beslutter sig for at poste flere penge i Forsvaret i det næste forsvarsforlig, så står kasernen formentlig overfor en udvidelse, lyder det fra obersten.

- Vi står jo i en situation, hvor vi forventeligt skal vækste. Og så vil der være ledig bygningsmasse, som vi kan udnytte, siger Susanne Kiholm Lund, der sidder som chef med ansvar for al logistik i hæren og for militærpolititjenesten i hele Forsvaret.

- Det (en udvidelse af Forsvaret red.) vil kræve flere soldater og flere køretøjer, flere uddannelsesfaciliteter, og der er kasernen jo selvfølgelig et vigtig omdrejningspunkt, fortsætter hun.

Det er første gang i flere årtier, at der bliver bygget på Forsvarets grund på Gammel Høvej i Nørresundby. Og det bliver muligvis ikke kun multibygningen:

- Der kommer også mere, lover Susanne Kiholm Lund.

Hør obersten fortælle om byggeriet her:


Seneste nyt

fra Nordjylland