LIGE NU:

Sygehus-direktør efter anklage om seksuelt overgreb: - Der findes jo altid brodne kar

Aalborg Universitetshospitals sygeplejefaglige direktør mener, at sygehuset gør alt, hvad de kan for at varetage patienternes sikkerhed.

Tiltalen mod en 46-årig sygeplejerske, der er anklaget for at have forgrebet sig seksuelt på en patient, er yderst usædvanlig.

- Det er første gang, jeg har oplevet det. Nu har jeg været sygeplejerske i snart 40 år, og jeg har ikke oplevet noget lignende før, fortæller sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Lisbeth Lagoni.

Sagen udspringer af en hændelse, som ifølge tiltalen skulle være foregået under karneval i Aalborg i maj. Her blev en 23-årig mand indlagt til behandling på skadestuen på Sygehus Syd.

Under indlæggelsen skulle en 46-årig mandlig sygeplejerske ifølge anklageskriftet have forgrebet sig seksuelt på den unge mand ved at give ham oralsex.

I anklageskriftet står der, at den unge mand var ude af stand til at modsætte sig handlingen, da han var i hjælpeløs tilstand på grund af kraftig beruselse og påvirkethed af narkotika.

I videoen herunder udtaler Lisbeth Lagoni sig yderligere om sagen. Artiklen fortsætter under videoen.

 

- Der findes jo altid brodne kar, hvis den her anklage holder, så er der jo sket noget, der ikke må ske. Og det har vi også handlet på, siger Lisbeth Lagoni.

Hun understreger, at hospitalet har udvist ansvarlighed hele vejen igennem forløbet.

- I det øjeblik vi får at vide, at vi har en medarbejder, der ikke overholder sine forpligtelser i forhold til at arbejde som sygeplejerske hos os, så handler vi, og så har vi handlet korrekt derefter, lyder det fra Lisbeth Lagoni.

Den sygeplejefaglige direktør mener ikke, at man kan gardere mod sådan en hændelse, men hun garanterer, at de tager alle de forholdsregler, de kan.

- Hver gang vi ansætter en ny medarbejder, så tjekker vi, om de har den rette autorisationspligt, og om de har noget på sig. Så vi tjekker op på vores personale - om de har en ren straffeattest, når de bliver ansat.

Sagen forventes at komme for retten i begyndelsen af det nye år.

Herunder kan du høre om hele sagen: