SENESTE NYT:

Thomas skifter job men han slipper nok aldrig AaB helt

Assistenttræner og tidligere spiller i AaB Thomas Augustinussen skifter, efter sammenlagt 23 år i klubben, karriere efter nytår, men slipper nok aldrig fodboldklubben helt.

Det sendte et mindre chok igennem Nordjylland og Fodbolddanmark, da Thomas "Augo" Augustinussen i november tidligere i år meddelte, at han nu slap fodbolden og AaB helt og skulle starte i en stilling som forsikringssælger hos Tryg fra årsskiftet. 

Den 37-årige fodboldspiller, der sammenlagt har brugt 23 år i AaB, havde i 2016 sat fodboldstøvlerne på hylden til fordel for et job som anden-assistenttræner i den nordjyske klub. I 2018 valgte han så at træde helt væk fra grønsværen og starte i nyt job.

- Jeg glæder mig til at prøve noget nyt. Jeg har været i fodboldverdenen altid og ikke rigtig følt, at jeg har været i "den virkelig verden". Så det bliver spændende at stå på egne ben og møde nogle nye mennesker. Jeg føler, at jeg skal tilbage på "banen", siger Thomas Augustinussen, da TV2 Nord ringer til ham for at få hans syn på 2018.

- 2018 har været et rigtig spændende år for mig som fodboldtræner. Jeg føler, at de ting, jeg lærte i løbet af 2016 og 2017, har jeg rigtig kunne få brugt i 2018. 

Tilfreds med AaB's præstationer i 2018

2017-sæsonen i Superligaen endte for AaB med en ottendeplads, noget som Thomas Augustinussen overordnet set er tilfreds med, ligesom han er også godt tilfreds med den femteplads, som AaB indtager henover vinterpausen i Superligaen. 

- Efteråret har været lidt blandet. Vi starter rigtig godt, men havde så en længere periode, hvor det ikke gik så godt. Morten (Morten Wieghorst, tidligere cheftræner i AaB red.) blev så fyret, men vi sluttede af med nogle rigtig gode kampe, siger Thomas Augustinussen. 

quote Det bliver mærkeligt ikke at være i AaB længere. De fleste kan ikke sige AaB uden at sige Thomas

Thomas Augustinussen

- Jeg synes, stemningen omkring AaB har vendt sig til noget mere positivt. Der har været en meget negativ periode i AaB, men nu kommer der de her positive historier, og stemningen har vendt sig. 

Som assistentræner i klubben dannede Thomas Augustinussen makkerpar med den tidligere første-assistentræner og nye cheftræner i klubben, Jacob Friis, og arbejdede tæt sammen med ham. Samarbejdet med Jacob er noget af det, han vil huske 2018 bedst for.

- Det gør mig inderligt glad, at Jacob har fået chancen som træner i Aalborg. Mit samarbejde med ham er blevet til et venskab, og jeg er meget spændt på at følge ham og AaB den kommende tid, siger Thomas Augustinussen. 

Thomas Augustinussen bliver her hyldet af fansene på Aalborg Portland Park, da han spillede i klubben. 
Thomas Augustinussen bliver her hyldet af fansene på Aalborg Portland Park, da han spillede i klubben. 
Foto: Mogens Jørgensen

Slipper aldrig AaB helt

Med sin afgang fra klubben markerer Thomas Augustinussen nu en æra, der er forbi. Hos AaB nåede han at spille 420 officielle kampe, hvilket er fjerdeflest i klubbens historie, samt score 45 mål. Han har desuden bidraget til to danske mesterskaber og en pokaltitel.

Thomas Augustinussen startede sin karriere som 5-årig ungdomsspiler i AaB's samarbejdsklub Aabybro IF, hvor han spillede i otte år. Herefter rykkede han som 13-årig til AaB's ungdomsafdeling, inden han i 2000 blev rykket op på førsteholdet. 

Bortset fra et enkelt afstik på halvanden år til Red Bull Salzburg har han været i klubben siden. 

quote Selvom jeg ikke kommer til at være direkte ansat i AaB fremover, så vil jeg være AaB'er resten af mit liv.

Thomas Augustinussen

- Det bliver mærkeligt ikke at være i AaB længere. Det er jo en del af min identitet. De fleste kan ikke sige AaB uden at sige Thomas. Og nu skal jeg til at finde en helt ny identitet, siger Thomas Augustinussen. 

- Men selvom jeg ikke kommer til at være direkte ansat i AaB fremover, så vil jeg være AaB'er resten af mit liv. Jeg bliver ved med at snakke positivt om AaB, og jeg kommer stadig til at snakke med Jacob og give ham nogle gode råd. 

Mere tid med familien

Beslutningen om at forlade AaB havde Thomas gået med i noget tid. Hans kontrakt med AaB udløb i 2018, og han gik derfor og ventede på, hvad der så skulle ske. Han forklarer, at det endte med, at han tog til jobsamtalen hos Tryg og følte, at jobbet passede ham rigtig godt, og at han derfor tog imod det. 

Han følte også, at jobbet ville passe godt ind i hans rolle som far, nu hvor han har tre børn at tage sig af. Bertram på 3 år, Dicte på 7 år samt Alma på 9 år. 

- Fodboldbranchen er en livsstil. Det er en fed livsstil, men den er ikke så børnevenlig. Især mine to piger glæder sig til, at far har fri, når de har fri. Der er plusser og minusser ved mit nye job, men et vigtigt plus er, at nu kan jeg holde weekend sammen med mine børn. 

TV2 Nords interviewede i 2016 Thomas Augustinussen, da han meddelte, at han stoppede som spiller i AaB. 
Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden