Tina French (V) er ankommet Foto: Amalie Bech Worm Pedersen

Tina French trækker sig som spidskandidat for Venstre i Aalborg

Inden næste kommunalvalg i 2021 skal Venstre i Aalborg finde ny spidskandidat.

Der bliver ikke nogen "alle gode gange tre" for Venstres skolerådmand i Aalborg, Tina French. Hun meddelte nemlig i sin nytårstale på Facebook, at hun ikke stiller op som spidskandidat igen om fire år.

To gange har hun nu forsøgt at slå Thomas Kastrup-Larsen (S) i kampen om borgmesterposten, og to gange har hun tabt. Derfor vil hun om fire år lade en anden politiker stille op som spidskandidat. 

Læs også Tina French: Vi har kæmpet

- Jeg har altid sagt, at hvis man har prøvet to gange, giver det ikke mening at prøve tre gange. Der var så meget med kommunalvalget, der lige skulle falde på plads bagefter, men jeg har haft tid til at tænke hen over julen, og derfor kommer beslutningen nu. Der er ikke det store dramatik i det, siger Tina French.

Ved dette års kommunalvalg i november gik Venstre et mandat tilbage, og Tina French tabte personlige stemmer i forhold til valget i 2013. Men rådmanden understreger overfor TV2 Nord, at et bedre valgresultat ikke ville have påvirket hendes beslutning: 

Læs også 24-årig kvinde forsøgt voldtaget i Aalborg - nabo fængslet

- Nej, min beslutningen havde været den samme uanset hvad.

En ny spidskandidat for Venstre i Aalborg skal vælges senest to år før et kommunalvalg. Indtil da vil Tina French stadig være partiets spidskandidat, og hun vil genopstille til næste valg - bare lidt længere nede på listen.