00:38

Transportbånd kan være skyld i brand på Hals Metal

Branden på Hals Metal var overstået klokken tre natten til tirsdag - Beredskabet mener, branden begyndte på et transportbånd.

Beredskabet i Aalborg Kommune har en mistanke om, at en varm glød på et transportbånd var skyld i den brand, der mandag aften raserede en lagerhal hos Hals Metal på Skovgårdsvej ved Hals. Det siger indsatsleder Søren Korsgaard til TV2 Nord tirsdag morgen.

- Vi kender ikke den præcise årsag, men vi har en mistanke om, at arbejdet med at smelte metal har sendt en glød eller et varmt stykke jern ned på et transportbånd i hallen. Og så er det begyndt at brænde dér, forklarer Søren Korsgaard.

Branden opstod ved 20-tiden og krævede en massiv indsats fra 26 brandfolk, før den var slukket cirka klokken halv tre natten til tirsdag. Men det krævede en ekstra hjælpende hånd, før situationen kom helt under kontrol.

- Vi var nødt til at tilkalde en kran fra Beredskabsstyrelsen til at løfte taget af hallen, ellers kunne vi ikke have slukket branden ordentligt. Det brændte nemlig mellem undertaget og overtaget, siger indsatsleder Søren Korsgaard.

Der var stadig folk på arbejde i hallen, da branden begyndte. Efter forsøg på selv at slukke ilden valgte de ansatte dog at forlade hallen og i stedet tilkalde brandvæsnet. Der er altså ikke nogen, der er kommet til skade, understreger indsatslederen.

 

Hals Metal er en genindvindingsvirksomhed, der omsmelter alle former for skrotmetaller. 

Det varme arbejde har før udløst brand. Denne gang gik det altså ud over en ny hal, der var blevet opført i december sidste år.