Ernst Trillingsgaard har sammensat et populært forårsprogram i sin sidste sæson som AKKC-direktør. Foto: Henning Bagger, Scanpix.

Trillingsgaard slutter stærkt af

Den mangeårige direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center kan forlade sin post i løbet af et forår, hvor mange forestillinger allerede meldes udsolgt.

1. maj takker Ernst Trillingsgaard af som direktør i Aalborg Kongres og Kultur Center, og han holder dampen oppe lige til det sidste. I hvert fald bliver billetterne til forårets oplevelser revet væk.

På søndag skyder AKKC forårets program i gang med Schönbrunn Festival Orchestra fra Wien som den første af i alt 33 forestillinger, og lige nu er der ifølge AKKC solgt mere end 48.000 af de 62.136 billetter til de 33 forestillinger. Det svarer til 77 procent solgte billeter.

- Det er klart, vi er glade for, at publikum tager så godt i mod de mange forestillinger af meget forskellig art. Vi har i de senere år satset stærkere inden for underholdning, musicals, shows samt stærke danske navne og comedy.  Samtidig skal vi passe på med også at give vores mere klassiske publikum gode oplevelser til operaer, ballet og klassiske koncerter, siger Ernst Trillingsgaard.

Programmet spænder vidt, fra Svanesøen og Tosca til Elvis the Musical, Rune Klan og Nik&Jay, og det er altså tilsyneladende faldet godt i nordjydernes smag. Og selv om der fortsat er omkring 14.000 billetter til salg, betyder det ikke, at der er frit valg på alle hylder.

10 af forårets 33 forestillinger melder nemlig helt udsolgt. Det drejer sig om Vores sensommer (2), Thomas Buttenschøn, Niels Hausgaard (2), Rune Klan, Sjove mænd med slips – og Dario, Svanesøen, The Show-Tribute to ABBA, og Best of Musical Starnights.

Forårssæsonens sidste show fra AKKC er i samarbejde med Skråen, når Cliff Richard 11. juni spiller i Skovdalen. Her er solgt 3100 af de 4500 billetter.