LIGE NU:

Udlejere lokker med gratis husleje

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men udlejere i Aalborg frister med helt op til tre måneders gratis husleje.

Udlejerne er dog ikke meget for at stå frem og forklare, hvorfor de uddeler gratis husleje, men det kan skyldes, at konkurrencen om lejerne til især nybyggerier lige nu er hård, vurderer ekspert.

- Der er jo bygget rigtig mange lejeboliger i Aalborg de seneste år. Det handler om udbud og efterspørgsel, siger Curt Liliegreen, der er direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

Da Vinci Parken i det sydøstlige Aalborg er af de komplekser med lejeboliger, hvor flere af lejlighederne lige nu står gabende tomme, selv om udlejeren lokker med en måneds gratis husleje ved indflytning.

quote Det betyder meget, når jeg også skal lægge et stort indskud, at jeg lige kan få to måneders gratis husleje. Det har været stærkt medvirkende til, at jeg og min kæreste er flyttet ind her.

Stefan Stollig Christensen, lejer

- Jeg er bare ikke sikker på, at det det virker ret meget. Huslejen herude er høj, siger en af lejerne, Louise Vangsted, til TV2 Nord.

Udlejerne gemmer sig

Det er HD Ejendomme, der står for udlejningen af lejlighederne i Da Vinci Parken, men trods flere henvendelser til selskabet er det ikke lykkedes TV2 Nord at få nogen fra HD Ejendomme til at uddybe, hvorfor man frem til i hvert fald den 31. december kører med tilbuddet om en måneds gratis husleje.

I nybyggeriet Danalien på Sohngårdsholmvej står 49 splinternye lejligheder klar til indflytning, men rigtig mange af dem står tomme. Selvom der bliver lokket med, at de første to måneders husleje er gratis. Et tilbud, som blandt andre Stefan Stollig Christensen har benyttet sig af - og sluppet for husleje for i alt 16.000 kroner. 

- Det betyder meget, når jeg også skal lægge et stort indskud, at jeg lige kan få to måneders gratis husleje. Det har været stærkt medvirkende til, at min kæreste og jeg er flyttet ind her, siger Stefan Stollig Christensen.

- Der er jo rigtig mange lejeboliger at vælge mellem her i byen for tiden, så det kommer slet ikke bag på mig, at jeg kunne få to måneders gratis husleje, siger Leif Ussing Erichsen, der er en anden af de nye lejere i Danalien.

Det er Haugaard-Braad Ejendomsadministration, der står for udlejningen i Danalien, men herfra lyder det, at ejeren af nybyggeriet ikke vil fortælle om, hvorfor han disker op det ellers attraktive tilbud.

I Hasseris Enge er der ikke kun blevet lokket med en eller to måneders gratis husleje. Hele de første tre måneder har nye ikke skullet ryste op med en eneste krone i husleje i et splinternyt rækkehus. 

Det er boligselskabet TM Estate, der står bag tilbuddet, men trods flere henvendelser til selskabet, så er det heller ikke her lykkedes TV2 Nord at få uddybet, hvorfor det har været nødvendigt at lokke med flere måneders gratis husleje.

Lokker med ambassadørhusleje

I Da Vinci Parken har HD-ejendomme ikke nøjedes med at belønne nye lejere med gratis husleje. Det kan også komme de nuværende lejere til gode, hvis de gør en indsats.

- Der er noget, der hedder 'ambassadørhusleje'. Det betyder, at hvis vi som lejere kan skaffe nye lejere, så får vi 4.000 kroner, mens de, der flytter ind, også får en måneds gratis husleje, siger Karl-Peter Bundgaard, der er lejer i Da Vinci Parken.

Af en eller anden grund vil udlejerne tilsyneladende helst gå stille med dørene med deres ellers attraktive tilbud til nye lejere.

I vores udsendelse kl. 19.30 fredag aften medvirker direktør Curt Liliegreen i Boligøkonomisk Videncenter, hvor han blandt andet vil give sit bud på, hvorfor udlejerne er så tilbageholdende.

Her kan du se hvor udlejerne lokker med gratis husleje:

http://danalien.dk/

https://hdejendomme.dk/bolig/lejemaal/12409

https://prodomus.dk/ledige-boliger?id=525

I Aalborg lokker udlejere med gratis husleje ved indflytning
160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

40_percent

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

Til forsiden

Til forsiden