Pæledillen breder sig: 18.000 kroner på højkant i Sæby

Sæby vil også med på pæledillen. En flok butiksejere arrangerer en konkurrence fredag til lørdag. Foto: JC Fisk

I Sæby vil man også være med på pæledillen, og næste weekend er der mindst 18.000 kroner på højlkant for at sidde stille på en pæl i to dage.

Ud for TV2 Nord sidder de sidste to af fem pælesiddere nu på 30. time på hver sin pæl og tæller sekunder, mens solen brager ned over dem. 

Målet er at vinde de 20.000 kroner, der er på højkant i konkurrencen, og både Sally Zadeh fra Læsø og Martin Christensen fra Frederikshavn er indstillet på at side helt til klokken 12 lørdag, hvor en ekstrabonus på 5.000 bliver udløst. 

Titusindvis af seere og læsere har fulgt de fem pælesiddere, der nu er blevet til to på tv, hjemmeside og sociale medier, og det er man blevet inspireret af i i det ganske land. Radio 24-7s Anders Lund Madsen har interviewet deltagerne, TV2 News sender live pælene i aften, og selv Danmarks Radios P4 har været forbi Søparken.

Læs også Efter 30 timer og 31 minutter på pælene er det slut

Nu vil man også med på pælebølgen i Sæby. 

- Fiskerestauratør Jacob (Jensen, red.) kom stormende herned for lidt siden og sagde til mig, at 'sådan en konkurrence skal vi også have. Jeg smider 10.000 kroner i førstepræmie, så må I finde pengene til nummer to og tre', griner Jesper Christensen fra fiskegrejsbutikken JC Fisk, der ligger i samme bygning som Jacob Jensens nye restaurant. 

- Vi har 40 pæle stående lige udenfor i havnebassinet. Så det er oplagt at lave en pælesidningskonkurrence i forbindelse med Havnens Dag næste lørdag. Vi starter op fredag klokken 12, og præmiepengene bliver udløst efter 24 timer, forklarer Jesper Christensen, der nu er på jagt efter 5.000 kroner til andenpladsen og 3.000 kroner til tredjepladsen. 

I Aabybro ser Sally og Martin frem til, at de i morgen til middagstid kan kravle ned fra pælene med en stor præmiesum i lommen. 

- Det gør ondt nu, meget ondt. Det er ikke til at finde en behagelig stilling, og solen er brutal, vi kan ikke krybe i skjule nogen steder, siger Sally Zadeh kørt før klokken 18, hvor der er knap 18 timer tilbage af udfordringen. 

Reglerne for pælesidningskonkurrencen er:

  • På toppen af pælene er der monteret en solid plade på 25 x 25 cm, og et stykke nede på pælen er der en vandret fodstøtte. Det er ikke tilladt at spænde sig fast til pælen.
  • Deltagerne må bevæge sig, som de nu kan, så længe de ikke forlader pælen. Støtte må kun ske på pladen og fodstøtten.
  • Toiletbesøg foregår 4 gange i døgnet i en 10 minutters pause. Pausen må alene bruges til toiletbesøg og skal godkendes af opsynet.
  • Alt tøj, læsestof, cigaretter, lighter, solbriller, hynder og andet udstyr skal medbringes fra starten. Hvis du taber noget, er det ikke tilladt at få nyt bragt ud. Undtaget er medicin, plaster og lignende.
  • Cirka hver femte time får du bragt mad og drikke ud til pælen.
  • Hvis en deltager forlader/falder af/blæser af pælen er vedkommende ude af konkurrencen.

Flere nyheder fra TV2 Nord