11 dømt i narkosag

Arkivfoto

11 personer fra narkomiljøet i Vesthimmerland er dømt for distribution af narko.

Anklagemyndigheden har gennemført en række straffesager mod 11 personer, efter politiet i april gennemførte en aktion mod narkomiljøet i Vesthimmerland.

Ved aktionen blev otte mænd og to kvinder anholdt. Samtidig blev der gennemført ransagninger på en række lokaliteter i nærområdet.

Hovedparten af de anholdte blev løsladt efter endt afhøring, mens tre blev varetægtsfængslet. Kort inde i efterforskningen løslod politiet en af de anholdte, en 26-årig kvinde.

Efterforskningen har været rettet mod et miljø i Vesthimmerland, der havde tætte kontakter til rockergruppen Bandidos, og som kunne mistænkes for distribution af narkotika ? blandt andet fra en Bandidos-relateret virksomhed i området. Virksomheden er nu lukket.

- Det er vores vurdering, at flere af de implicerede personer har virket som fremskudt distributionsled for Bandidos i lokalområdet. Dermed har vi frataget rockergruppen muligheden for at konsolidere sig i Vesthimmerland, siger politikommissær Preben Møller ved Nordjyllands Politi.

Efter endt efterforskning er 11 personer nu dømt for distribution af narkotika. Hovedmanden, et 45-årigt mandligt medlem af Bandidos, fik 3 års fængsel.

To er idømt ubetinget frihedsstraf af henholdsvis 2½ og 3 års fængsel.

Alle de dømte er danske mænd bosiddende i lokalområdet i alderen 26-44 år.

Enkelte personer afventer fortsat at få afgjort deres straffesager.

Flere nyheder fra TV2 Nord