12-årig kørte bil i Aalborg Øst: Politi måtte bruge sømmåtter mod bilen

Foto: TV2/Nord

To 12-årige og en 15-årig var natten til torsdag på køretur i Aalborg Øst. Nordjyllands Politi måtte til sidst bruge sømmåtter for at standse bilen.

Klokken 02.05 natten til torsdag observerede en politipatrulje fra Nordjyllands Politi en Mazda 626 i Aalborg Øst.

Patruljen vil gerne standse bilen, da man har mistanke til, at de de tre personer i bilen, er lige unge nok til at føre den. Den henstilling er chaufføren dog ikke enig i, så det der skulle have været en rutinemæssig standsning, ender som en biljagt på vejene i Aalborg Øst.

- Det ender med at en anden patrulje få rullet stingerspikes (sømmåtter red.) ud på Tranholmvej ved Svendborgvej, og dem kører bilen henover, og så får vi dem standset, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Jørgensen.

Det viser sig, finder patruljen ud af, at de tre personer i bilen er 12, 12 og 15 år gamle. Det er en 12-årig dreng, der har ført bilen, der er ejet af den 15-årige piges mor.

- De er alle tre fra Nordjylland, men den 12-årige fører af bilen er anbragt på en institution i Vestjylland, som han er stukket af fra, og som han er eftersøgt fra, fortæller vagtchefen.

Hvorfor de tre unge mennesker skulle ud og køre i den nordjyske nat, melder historien ikke noget om.

- Det er formentlig ungdoms-dumhed, siger vagtchefen.

Flere nyheder fra TV2 Nord