14-årig orangutang i scanner på hospital

Spænding og nervøsitet på Aalborg Universitetshospital lørdag morgen. 14-årige Benjamin, der er orangutang, skulle i scanneren for at tjekkes for betændelse i lunger og bihuler.

Orangutangen Benjamin blev lørdag morgen bedøvet i sit anlæg i Aalborg Zoo. Læger, bioanalytikere og dyrepassere havde frivilligt meldt sig til at få ham på hospitalet.

- Han har i langt tid døjet med betændelse i bihulerne og i lungerne. Så for at han får et bedre liv, skal han en tur i PET/CT-scanneren på Nuklearmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital, fortæller læge Ulla Møller Weinreich fra Lungemedicinsk Afdeling.

Ulla Møller Weinreich er spændt.

- Vi gør det klokken otte otte om morgenen, så vi forstyrrer så lidt patienter som muligt. De vil nok blive noget forskrækket, hvis de ser en orangutang i en sygeseng, fortæller hun. 

Benjamin, der vejer 105 kiko, kommer godt op i scanneren. Billederne viser som ventet, at han har betændelse i lunger og bihuler.

- Nu skal vi have analyseret billederne godt igennem, og så finder vi ud af sammen med dyrepasserne, hvordan han skal medicineres. Han vil få et langt bedre liv end i dag, forklarer Ulla Møller Weinrich, der har fulgt orangutangerne i Aalborg Zoo i flere år.

Det er også anden gang, at Aalborg Zoo sender en orangutang til scanning. I juni var det Benjamins ven - 24-årige Jamid - der var på hospitalet. Også på grund af problemer med luftvejene.

- Jamid har fået medicin, som vi også giver til mennesker med samme problem. Og han har det meget bedre i dag, fortæller Ulla Møller Weinreich.

Scanningen i dag har givet både læger og dyrepassere mulighed for at medicinere Benjamin korrekt. Dermed får han fremover en sjovere hverdag i anlægget i Aalborg.

- Han vil nok være lidt groggy resten af dagen i dag. Men i morgen tidlig vil han have det meget bedre, fortæller dyrepasser Ove Dahl.


Seneste nyt

fra Nordjylland