14-årig autist ladt i stikken

 14-årig autist ladt i stikken

Hjørring Kommune undgår tilsyneladende i flere tilfælde at give autistiske børn den rigtige hjælp. Kommunen vil slet ikke anerkende, at 14-årige Christina Diget Pedersen er autist.

Siden efterårsferien har 14-årige Christina Diget Pedersen ikke været i skole.
Hendes forældre har kæmpet en kamp mod Hjørring kommune for at få den skolegang og støtte, som datteren ifølge børnepsykiatrisk afdeling på Aalborg Sygehus burde have.
Problemet er, at Hjørring Kommunes psykologer ikke vil anerkende rapporten, der viser, at Christina er autist. Hjørring Kommunes psykologer har omstødt diagnosen til "teenageproblemer".

- Vi er dybt frustrerende, vi har kæmpet en kamp, men det er svært at trænge igennem til kommunen, fortæller Christinas far, Jakob Diget Pedersen.

Siden august i år har Christina været tilknyttet Holmegårdsskolens særlige K-klasse, det var det tilbud, psykologen i kommunen mente var det rigtige.
- Det er helt forkert for Christina. Der må hun komme og gå som hun vil, og det er slet ikke det, autister har brug for. Christina har brug for faste rammer og struktur - også i skolen, siger Jakob Diget Pedersen.

Efter efterårsferien kunne forældre så slet ikke få hende i skole mere. De kontaktede endnu engang Hjørring Kommune for at høre, hvad der så skulle ske.
- På det møde fandt vi så ud af, at skolen ikke var informeret om Christinas diagnose. Det havde kommunens psykolog ikke fortalt, hun havde egenrådigt bestemt, at det ikke var autisme, men almindelige teenageproblemer Christina døjede med. Det vil sige, at skolen har behandlet hende komplet forkert, fortæller Christinas mor, Gitte Buus Pedersen.

Formanden for Landsforeningen Autisme i Nordjylland, Jørgen Poulsen, siger, at det ikke er første gang, han har hørt om, at kommuner handler i strid med den diagnose og de anbefalinger, der kommer fra børnepsykiatriske afdeling.
- Vi kan selvfølgelig ikke lade være med at spekulere i, om det handler om kommunernes økonomiske interesser - eller om det simpelthen er fordi, de folk, der sidder i kommunerne og skal sagsbehandle i sagerne, ikke er uddannet godt nok til at tage sig af autister, siger Jørgen Poulsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland