24 timers roning i Salling

Foto: Ib William Christensen

Roklubben Ægir fra Aalborg har stiller op med 12 roere, når klubben i dag samler penge ind ved et arrangement i Salling.

Præcis klokken 14 hoppede Mathias som den første roer op på maskinen i Salling. Han skal sammen med 11 andre unge roere ro i 24 timer. Forskellige sponsorere betaler et lille beløb for hver kilometer, der bliver roet. Arrangementet er stablet på benene af roklubben Ægir, og her har man store forventninger.

- Vi regner med at tjene cirka 40 kroner per kilometer. Derudover får vi også andre sponsorater ind, så vi regner med at tjene cirka 40.000 kroner, hvis de unge mennesker kan ro 250 kilometer, siger Olav Knudsen, der er formand for kaproningsafdelingen i Ægir

I løbet af de 24 timer, hvor arrangementet står på, kommer der forskellige prominente navne forbi og roer en kort tur. I eftermiddag var Sabine Pedersen og Kristina Bille fra Aalborg DH en tur på maskinen. Men man behøver ikke at være kendt for at prøve en tur.

- Alle kan få lov til at ro. Hvis man har lyst til at prøve at dyrke lidt kaproning, så kan man komme og ro mod sine kollegaer eller kammerat. Vi har to maskiner, der kan ro mod hinanden, siger Olav Knudsen

Pengene fra arrangementet skal bruges til nyt udstyr til klubben.

Flere nyheder fra TV2 Nord