3 nordjyske kommuner blandt mest populære

Ny analyse fra Arbejderbevægelses Erhvervsråd viser, at tre nordjyske kommuner placerer sig i top 25 over landets mest populære kommuner.

I en undersøgelse om levevilkår, hvor de nære parametre som  børnepasning, uddannelse, sundhed, levetid, tryghed, arbejdsmarked, huspriser, kommunal økonomi og kultur og fritid, der spiller ind, placerer Jammerbugt, Rebild- og Brønderslev Kommune sig i toppen.

Undersøgelsen giver et billede af, hvor i Danmark det er mest attraktivt at bo, og dermed tegner den et billede af "de populære kommuner".
Jammerbugt Kommune ligger placeret som nummer 21, Brønderslev indtager en 16. plads og Rebild Kommune kommer ind på en 11. plads.

- Det er præcis de nære parametre, vi har kommunikeret i vores bosætningskampagner, så det er dejligt, at se, at det netop er disse forhold, som borgerne sætter stor pris på, når de skal vælge et sted at bo. Vi er selvfølge meget stolte af vores placering, og det viser, at vi rammer rigtigt med vores kommunikative budskaber, når vi taler om bosætning, udtaler Mogens Gade, der er borgmester i Jammerbugt Kommune.

De områder, der topper i undersøgelsen, er, Allerød, Rudersdal, Hørsholm, Dragør og Gentofte. Altså de nordsjællandske kommuner. De større byer som København, Århus og Aalborg ligger langt nede på listen.

Det er de mindre kommuner rundt omkring hovedbyerne, som folk synes, det er bedst at bo i. Lolland Kommune indtager den absolutte bundplacering som nummer 98.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland