36-årig varetægtsfængslet i fire uger for to år gammelt drabsforsøg

Foto: Joakim Brader

En 36-årig mand, der i sidste uge blev anholdt i Tyskland, er nu nået til Nordjylland og er blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Nordjyllands Politi har i dag, fredag, hentet en 36-årig mand hjem fra Tyskland. Han er sigtet for blandt andet at stå bag et drabsforsøg på Skydebanevej i Aalborg for to år siden.

Læs også Har været på flugt i to år: Nu er mistænkt for drabsforsøg anholdt

Manden har været på flugt, siden han blev efterlyst i forbindelse med drabsforsøget den 13. oktober 2016. Tirsdag den 16. oktober blev han anholdt af det tyske politi i Hannover, og fredag er han så blevet hentet til Nordjylland og fremstillet i grundlovsforhør.

Det meddeler Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 36-årige mand er foreløbig blevet fængslet i fire uger, sigtet for det to år gamle drabsforsøg, der fandt sted klokken 01.40 om natten den 13. oktober 2016. Dengang blev en 25-årig mand ramt af flere skud på Skydebanevej i Aalborg. Han var uden for livsfare, men lige siden har politiet efterforsket sagen som et forsøg på manddrab.

Udover den 36-årige var også to andre involveret i drabsforsøget på Skydebanevej. En 24-årig mand blev senere idømt fem års fængsel i sagen, mens en tredje gerningsmand aldrig blev stillet for retten - han blev dræbt i et trafikuheld, som ikke havde noget med skyderiet at gøre.

Den 36-årige er tidligere blevet idømt syv års fængsel for et drabsforsøg i Reberbansgade i 2009. 

Læs også Skyderiet på Skydebanevej: Fem års fængsel for drabsforsøg

 

Flere nyheder fra TV2 Nord