400 styrkeløfter til EM

03:31

Over 400 deltagere fra hele Europa kæmper i Thisted om at blive europamester i styrkeløsft.

1 af 2

Der er store forventninger om medaljer til 21-årige Matti Christensen og 17-årige Marcus Boesen, der begge er fra Thy-område.

Forberedelserne har været i gang i månedsvis, for det er det hidtil største internationale sportsmesterskab i Thy - europamesterskaberne i styrkeløft, der går i gang søndag.

Mere end 400 atleter er med, og det er særligt to unge mænd fra Thy-området, der er forventninger til.

– Det vil være en stor skuffelse, ikke mindst for ham selv, hvis Matti Christensen ikke vinder medaljer. Ud over EM-titlen og medaljer i trekamp, skal han også kæmpe om medaljer i squat, bænkpres og dødløft. Han er i storform, da han for en måned siden satte en lang række imponerende danske rekorder, som gjorde ham til den bedste danske løfter i 2016, fortæller stævneansvarlig Jan Lyhne fra Thisted Vægttrænings Forening.

21-årige Matti Christensen er også dobbelt juniorverdensmester i bænkpres og EM sølvvinder i trekamp. Det er han i klassen op til 74 kg.

Den anden lokale medaljekandidat er 17-årige Marcus Boesen som med en kropsvægt på 118 kg deltager i klassen -120 kg og som er med til EM for første gang.

– Selv om han har international debut, så skal han nok levere. Marcus tangerede ved et stævne fornylig europarekorden i squat, og i dødløft var han kun fem kilo fra den eksisterende rekord, fortæller Jan Lyhne.

Mesterskaberne fortsætter frem til søndag den 19. marts.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord