AaB dropper Aalborg DH

Godt en måned efter nyheden om, at AaB overtager Aalborg DH, blev sammensmeltningen afblæst. AaB sagde fra efter et kig i håndboldklubbens interne papirer

Håndboldklubben Aalborg DH er ikke så sund en virksomhed, som AaB havde regnet med.

AaB fik kolde fødder
I begyndelsen af maj meldte AaB A/S ellers ud, at man ville overtage håndboldklubben og få den ind under paraplyen, der i forvejen dækker fodbold, ishockey og herrehåndbold. Men mandag meldte AaB fra igen.

- Den dokumentation, vi har fået forelagt, overbeviste os desværre ikke om, at der fremtidig vil være en positiv drift i Aalborg DH. Vi var nervøse for, om økonomien hang sammen. Så kan man sige, at vi er for pessimistiske, men vi mente ikke, at der var sikkerhed for at gennemføre det her på det økonomisk forsvarlige grundlag, vi ønskede, siger AaB's bestyrelsesformand, Per Søndergaard, til Ritzaus Bureau.

Sagde fra efter kig i interne papirer
Samme Søndergaard var ellers yderst positiv for få uger siden. Men mandag blev overtagelsen afblæst via en meddelse til Københavns Fondsbørs. Efter grundigt kig i Aalborg DH's interne papirer trak AaB følehornene til sig, og parterne gik fra hinanden.

- Jeg var meget positiv dengang, og jeg er da den første til at beklage, at det ikke hang sammen, da vi fik lov til at se alle bøgerne igennem, siger han.

Køb af ejendom faldt også til jorden
En del af aftalen var, at Aalborg DH skulle købe AaB's bygning på Hadsundvej 184, men også den handel er faldet til jorden.

Det eneste, der står til troende er, at Aalborg DH har købt 10 procent af aktierne i AaB og dermed er næststørste aktionær.

- Bygningssalget hang sammen med hele sagen, og der var enighed om at stoppe forhandlingerne omkring begge forhold. Men der er andre interesserede købere, og derfor fastholder vi også
vores resultatforventning på 20 millioner kroner før skat, siger Per Søndergaard.

Afviser ikke fusion i fremtiden
Bestyrelsesformanden vil ikke afvise, at parterne på et senere tidspunkt kan genoptage forhandlinger om at gå sammen.

- Vi så fordele ved at smelte sammen, men det skulle ske på et økonomisk forsvarligt grundlag. Hvis det grundlag senere kan skabes, så er vi altid klar til at tage en dialog, siger Per
Søndergaard.

ADH Beklager
Lederne i Aalborg DH har ikke været at træffe mandag, men i en pressemeddelelse lyder det fra klubben, at 'der har været en god og positiv dialog mellem parterne, det er beklageligt, at der ikke kunne opnås enighed. Fra Aalborg DH's side har der været flere væsentlige forhold, der ikke kan godkendes i henhold til de betingelser og forudsætninger, der var opstillet i rammeaftalen.'
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland