AaB er tilbage på træningsbanen - Gaarde knokler i kulissen

Efter tre ugers sommerferie var AaB-spillerne igen på græs. Foto: Mette Kristensen

Mandag havde AaB-spillerne første arbejdsdag efter sommerferien. Der er endnu ikke kommet nye spillere til i dette transfervindue, men sportsdirektør Allan Gaarde vil have forstærkninger.

Biiip....biiip.... Med den irriterende velkendte lyd bød AaB's fysiske trænere mandag formiddag velkommen tilbage fra ferie. En frisk lille biptest skulle afsløre, om formen var i orden efter tre uger væk fra fodboldbanen.

- Det er dejligt at være tilbage og høre hvad de andre har gået og lavet i ferien. Og så var der jo lige biptesten, der skulle overstås, siger AaB-anfører Rasmus Würtz.

Der blev nu også spillet fodbold, og han og resten af truppen så ud til at nyde at være tilbage på banen til en frisk start og en ny sæson.

- Det var ikke en prangende sidste sæson, men derfor er motivationen nok så høj nu til at gøre det bedre, siger AaB-anføreren.

Læs også AaB forfremmer 19-årige talenter

AaB sluttede i sidste sæson uden for den top seks, som giver adgang til medaljeslutspillet. Klubben mål i år er som minimum at komme i top seks. Og den sportslige ledelse er godt klar over, at det nok kræver et par investeringer i nye spillere.

- Vi er rigtig glade for vores trup. Der er meget talent og masser af potentiale. Men vi har brug for at krydre truppen med et par spillere, og det skal være nogle, der kan forstærke os fra dag et, så det er det, vi kigger efter nu, siger sportsdirektør Allan Gaarde.

Han fik mulighed for at begynde at handle torsdag 15. juni, da transfervinduet åbnede, men det er endnu ikke lykkedes at hente en ny mand til klubben.

- Jeg synes egentlig, vi er godt i gang, men det handler også om at have is i maven. Det er et psykologisk spil, der foregår på transfermarkedet. Det er jo kun lige åbnet, og det lukker først 31. august. Det er som regel ved udgangen af vinduet, at der bliver lavet handler, så det er det spil, der foregår lige nu, siger Allan Gaarde.

Første kamp i Alka Superligaen er dog allerede 15. juli, så der er ikke meget tid at løbe på, hvis en ny spiller skal på plads inden sæsonstart. Og sportsdirektøren forventer da også, at han kommer til at gøre de sidste handler, efter at de første kampe er spillet.

- Jeg tror ikke truppen er helt på plads til den tid. Det ville være dejligt, hvis vi havde det, men det tror jeg ikke helt, vi har. Men jeg er sikker på at der er sket noget, inden 15. juli, siger Allan Gaarde.

Læs også AaB kommer på svær opgave i første runde af Superligaen

Spillerne har en forventning om, at de nok bliver en kollega eller to rigere i løbet af de næste seks uger, men de fokuserer ikke så meget på, hvad der eventuelt kommer til at støde til truppen på Hornevej.

- Ligegyldigt hvad, så handler det om, at os, som er her nu, skal gøre det så godt som muligt. Først skal vi i rigtig god form, og så skal vi forbedre os. Hvis vi alle sammen forbedrer os individuelt, så gør det også helheden meget bedre, siger Rasmus Würtz.

Se hele interviewet med AaB's sportsdirektør Allan Gaarde herunder

02:25 Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord